vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

'Wintersporters in het voorjaar profiteren van lage prijzen'

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Steeds meer wintersporters ontdekken dat je in maart, april en in sommige gebieden zelfs nog de eerste week van mei kunt skiën.

Lage prijzen

“Veel late wintersporters willen profiteren van de lagere prijzen voor hotels en appartementen. Bovendien heb je in deze periode van het jaar langere dagen en de zon wordt sterker. Dat maakt dat het voorjaar ook voor mensen die eigenlijk niet van kou houden een aantrekkelijke periode is om op skivakantie te gaan”, dat zegt Nico van Dijk, uitgever van de diverse wintersportwebsites

Genoeg sneeuw in het late skiseizoen

Over gebrek aan sneeuw hoeven wintersporters zich voorlopig nog geen zorgen te maken. “Vorig jaar was een mager sneeuwseizoen met precies rond kerst en de krokusvakantie een pak sneeuw. De rest van de winter heeft het amper gesneeuwd. Maar dit jaar ligt overal nog steeds een enorm pak sneeuw en dat is echt niet zomaar weg, zeker niet in de hooggelegen skigebieden. En je kunt aan het einde van het seizoen heerlijk skiën in de ‘Firnschnee. Er zijn veel skigebieden die met speciale firnschnee-aanbiedingen komen”, weet Van Dijk.

Skiën in de meivakantie

Wie bijvoorbeeld in de meivakantie wil skiën, kan terecht in Val Thorens en Tignes. Beide skidorpen houden dan een ‘Dutch Week’, een combinatie van Koninginnedag, Bevrijdingsdag, skiën en vooral heel veel feesten in de sneeuw. In de lager gelegen gebieden ligt ook nog voldoende sneeuw om de skiliften nog een tijd lang draaiende te houden. Doordat veel skigebieden de afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd in de uitbreiding van de capaciteit van de sneeuwkanonnen, kan ook daar het skiseizoen verlengd worden.

Wintersport met Pasen

Voor sneeuwliefhebbers is het ook gunstig dat Pasen dit jaar twee weken vroeger valt dan vorig jaar. Weliswaar kennen we in Nederland geen officiële paasvakantie meer, maar omdat scholieren en veel werknemers op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag vrij zijn, is dit wel een ideale periode voor een shortbreak naar de wintersport.

“Je ziet dat steeds meer mensen voor dat soort korte skivakanties de mogelijkheid overwegen om met het vliegtuig te gaan. Vliegen naar de sneeuw is steeds gewoner geworden en kan ook vanaf steeds meer luchthavens. Dat maakt een wintersport shortbreak extra aantrekkelijk”, aldus Van Dijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739