vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersportvakantie kost gemiddeld 600 euro

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Ruim 1 miljoen Nederlanders besteden gezamenlijk 620 miljoen euro aan wintersport. 

In 2010 ging 81 procent van de Nederlanders op vakantie. Dit waren 12,7 miljoen vakantiegangers met ruim 36 miljoen vakanties. Iets meer dan 1 miljoen van deze vakanties waren wintersportvakanties. Een wintersportvakantie kost gemiddeld 600 euro.

Vakantiebesteding: 15 miljard

In totaal besteedden Nederlanders vorig jaar ruim 15 miljard euro aan de ruim 36 miljoen zomer- en wintervakanties. De totale uitgaven aan de 1 miljoen wintersportvakanties beliepen vorig jaar ruim 620 miljoen euro. Het merendeel hiervan, ruim 360 miljoen euro, werd aan Oostenrijkse wintersportvakanties uitgegeven. In Frankrijk besteedden de Nederlanders ruim 120 miljoen euro en in Duitsland werd ruim 30 miljoen euro uitgegeven.

Duitsland goedkoopste wintersportbestemming

In Italië wordt het meest besteed aan wintersport. De oorzaak hiervan zijn de relatief lange wintersportvakanties. Per persoon gaf men ongeveer 990 euro uit. Oostenrijk en Frankrijk volgen met respectievelijk gemiddeld 645 en 607 euro per wintersportvakantie. Duitsland blijkt met gemiddeld 311 euro per wintersportvakantie één van de goedkopere landen te zijn. Wellicht dat hierbij de relatief geringe vervoerskosten een rol spelen.

Oostenrijk: nummer 1 wintersportbestemming

Oostenrijk is met ruim de helft van alle wintersportvakanties veruit de belangrijkste bestemming voor de Nederlandse wintersporter. Frankrijk staat, met één op de vijf wintersportvakanties, op de tweede plaats. Duitsland is met 10 procent derde. Daarna volgt Zwitserland met een aandeel van 7 procent.

Appartement meest geboekt

Bij ruim 380 duizend wintersportvakanties werd in een appartement overnacht. Ook hotels en motels zijn veel gebruikte accommodatievormen. Opvallend is het relatief hoog aantal woningen van particulieren dat onderdak biedt aan wintersporters. Het gebruik van pensions en Bed & Breakfast is nagenoeg even hoog als dat van particuliere woningen.

In de meeste gevallen reist men per auto naar de wintersportbestemming. Verder worden ook de touringcar en pendelbussen regelmatig gebruikt. Van het vliegtuig en de trein wordt weinig gebruik gemaakt.

Wintersport: vooral skiën

De belangrijkste activiteit bij wintersport is skiën. Bij driekwart van de wintersportvakanties antwoordden de deelnemers dat alpineskiën de belangrijkste activiteit was en bij 3% werd langlaufen als belangrijkste activiteit genoemd. Wandelen en snowboarden zijn minder veel voorkomende activiteiten. Verder gaat men op wintersport om bijvoorbeeld te rodelen of te schaatsen.

Bron: Henk Swinkels, StatLine CBS

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739