vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

World Ticket Center fors beboet voor onjuiste vermelding reisprijzen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een boete op van € 350.000 opgelegd aan World Ticket Center (WTC) voor onjuiste vermelding van prijzen van vliegtickets en reizen op haar website.

WTC nam niet alle verplichte kosten op in de basisprijs voor vliegtickets. Variabele kosten stonden niet meteen duidelijk bij de basisprijs vermeld en werden pas op een later moment in het boekingsproces bij de prijs opgeteld. Tot slot stonden keuze-elementen, zoals een reis- en annuleringsverzekering, bij aangeboden reizen vooraf aangevinkt.

ACM legt WTC hiervoor een boete op van 350.000 euro. Bovendien dwingt ACM het bedrijf de informatie op zijn website aan te passen aan de geldende regels. Inmiddels heeft WTC de informatie op zijn website aangepast. Het bedrijf heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen het besluit.

Aanpak onduidelijke reisprijzen

Sinds 2013 is ACM bezig om de prijzen in de reisbranche transparanter te maken. Aan het begin van het boekingsproces moeten alle kosten duidelijk worden gepresenteerd. Daarmee kunnen consumenten prijzen beter vergelijken. De uitgangspunten zijn:

  • de prijs in de advertentie is de prijs waarvoor geboekt kan worden;
  • alle onvermijdbare kosten zijn in de advertentieprijs inbegrepen;
  • alle variabele kosten staan direct bij de advertentieprijs vermeld;
  • keuze-elementen mogen niet vooraf aangevinkt staan.

ACM heeft de afgelopen periode een groot aantal bedrijven aangesproken die hun prijzen niet juist vermeldden. Zo is ook WTC aangesproken voor onjuiste prijzen op zijn website.  

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739