vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zaanse Schans trekt meeste buitenlandse toeristen

Ruim 1,6 miljoen buitenlandse toeristen hebben vorig jaar de Zaanse Schans bezocht. Daarmee was het de populairste dagattractie onder buitenlanders, op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum in Amsterdam. Verder zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en een tochtje door de Amsterdamse grachten erg in trek. 

Dat blijkt uit de ‘TOP50 Dagattracties’ van 2015 van NBTC Holland Marketing en Respons. In de lijst staan de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea en andere bezienswaardigheden in heel Nederland. N

De top vier is onveranderd gebleven met de Efteling op de eerste plaats. Het Rijksmuseum staat met een bezoekaantal van ruim 2,3 miljoen stevig op de tweede plek en het Van Gogh Museum staat op nummer drie met ruim 1,9 miljoen bezoekers. De Zaanse Schans volgt op de vierde plek met bijna 1,9 miljoen bezoekers. De nieuwkomer in de top vijf, Diergaarde Blijdorp, is twee plaatsen gestegen en heeft daarmee nu de vijfde plek bemachtigd. Enkele nieuwkomers in de ‘TOP50 Dagattracties’ zijn Walibi Holland (18), WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (20), Sportcentrum Kardinge (28), Amsterdam Museum (29) en Thialf (50).

13 miljoen buitenlandse bezoeken

Het totaal aantal internationale bezoeken van de ‘TOP50 Dagattracties’ bedraagt zo’n 13 miljoen; bijna een derde van alle bezoeken aan de vijftig dagattracties. De Zaanse Schans staat met ruim 1,6 miljoen buitenlandse bezoekers op de eerste plek, op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum met zo’n 1,6 miljoen buitenlandse bezoekers. Canal Company Rondvaart trekt 1,2 miljoen buitenlandse gasten en het Anne Frank Huis staat op de vierde plaats met bijna 1,2 miljoen. Het Rijksmuseum sluit de internationale top vijf af met zo’n 1,1 miljoen bezoekers uit het buitenland.

Nederland telde in 2015 twaalf dagattracties die één miljoen of meer (inter)nationale bezoekers registreerden. In 2014 waren dat er veertien. In totaal zijn er in 2015 in Nederland zo’n veertig miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig grootste dagattracties.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739