vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Deze zomer meer buitenlandse toeristen naar Nederland

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Deze zomer zullen naar verwachting ruim 2,6 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar, zo laat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) weten.

Ongeveer 4,2 miljoen Nederlanders zullen de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit is een daling van zo’n 100.000 ten opzichte van vorig jaar. In totaal besteden de (inter)nationale toeristen bijna 2 miljard euro in Nederland tijdens de zomermaanden.

Belgen en Duitsers

Naar verwachting zullen dit jaar ruim 2,6 miljoen buitenlandse toeristen ons land bezoeken deze zomer (+2%). In financiële en economisch onzekere tijden blijkt dat de buurlanden vaak in trek zijn voor een (zomer)vakantie. Nederland profiteert daarvan in het geval van België en Duitsland. Bijna de helft van alle buitenlandse toeristen komt uit de buurlanden. De andere helft komt onder andere uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Italië en Spanje. Alle buitenlandse toeristen besteden bijna een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Campings en bungalowparken

In totaal ondernemen Nederlanders deze zomer zo’n 9,8 miljoen binnen- en buitenlandse vakanties. Zowel de vakanties naar het buitenland als de vakanties in eigen land dalen licht (beide 100.000). Reden hiervoor is met name de onzekere economische situatie. Deze zomer worden er zo’n 4,2 miljoen vakanties in eigen land ondernomen. De binnenlandse zomervakanties leveren de BV Nederland zo’n 850 miljoen euro op. Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op campings en in bungalowparken.

De zomervakantie vindt dit jaar, evenals andere jaren, gespreid plaats. De regio Zuid heeft als eerste zomervakantie van 30 juni tot en met 12 augustus. Een week later start de vakantie voor de regio Midden. Tot slot heeft de regio Noord vakantie van 21 juli tot en met 2 september.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739