vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Aanpassing Schengenverdrag maakt grenscontroles weer mogelijk

grenscontrole

Aanpassing Schengenverdrag maakt grenscontroles weer mogelijk

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het aanpassen van het Schengenverdrag zodat grenscontroles in bijzondere situaties weer toegestaan zijn.

Tot nu toe mochten Schengenlanden uitsluitend tijdelijk paspoortcontroles houden bij een ernstige bedreiging van de openbare orde of de binnenlandse veiligheid.

Het Schengenverdrag heeft als doelstelling het vrije verkeer van personen en goederen binnen Europa te bevorderen. Na ondertekening van het verdrag in 1985 werden de grenscontroles afgeschaft.

Het Europees parlement heeft op aandringen van een aantal lidstaten het Schengenverdrag aangepast. Hiermee kunnen grenscontroles, na toestemming van de Europese Commissie, weer tijdelijk worden ingevoerd in bepaalde situaties. Het gaat daarbij om grote evenementen, ernstige criminaliteit, terroristische aanvallen of een grenscontroleprobleem dat op geen andere manier kan worden opgelost.

De Schengen lidstaten kunnen daardoor ook tijdelijk hun binnengrenzen sluiten als er problemen zijn aan de buitengrens van de EU, bijvoorbeeld bij een enorme toestroom van vluchtelingen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739