vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

ANWB verwacht drukke avondspits Paasweekend

files-pasen

Drukke avondspits Paasweekend

Aan de vooravond van Pasen verwacht de ANWB een drukke avondspits. Op donderdag 28 maart zullen er meer files dan gebruikelijk staan, rond 17.30 uur circa 250 kilometer. Ook op tweede paasdag is het druk op de weg door dagjesmensen.

Drukke donderdagavond

Het paasweekend begint voor velen al op donderdag en dat is tijdens de avondspits goed te merken. Knelpunten zijn:

  • de A12 en de A50 bij Arnhem
  • de A27 Utrecht – Breda
  • de A28 Utrecht – Amersfoort
  • De wegen naar de recreatiegebieden in Zuid-Holland, Zeeland en de Veluwe

Op Goede Vrijdag is er in de loop van de ochtend veel oponthoud op de A12 tussen de Duitse grens en Utrecht door Duitse toeristen die het weekend in ons land doorbrengen.

Paasdagen 2013

In het paasweekend zijn het vooral dagjesmensen die voor drukte zorgen op de wegen. Populaire evenementen zijn de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel. Veel mensen brengen een bezoek aan de Keukenhof en de Bollenstreek. Bovendien openen met Pasen de meeste pretparken hun deuren.

Tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan er vooral in het midden van het land files.

Buitenlandse wegen tijdens Pasen

Ook op de wegen in het buitenland is er sprake van paasdrukte. In België naar de kust op de E40 Brussel – Oostende. Maar er is ook nog veel verkeer van wintersporters onderweg naar de Alpen. In Frankrijk staan daardoor vrijdag en maandag files op de wegen naar en vanuit de skigebieden. Vooral rond Albertville, Grenoble, Genève, Moûtiers en Le Bourg-d’Oisans.

In Duitsland is het op donderdagmiddag en op tweede Paasdag erg druk op de weg. De grootste kans op files is in het zuiden van het land.

In Zwitserland staan er vrijdag files voor de Gotthardtunnel (A2) naar het zuiden. Op maandag kan de wachttijd voor de tunnel oplopen tot anderhalf uur, maar dan richting het noorden. In het westen Oostenrijk staan op zaterdag lange files op de A12 Innsbruck – Kufstein,de A14 bij de Pfändertunnel en de B179 voor de grenstunnel bij Füssen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739