vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bescherm je ogen als je de zon in gaat!

Bescherm je ogen als je de zon in gaat!

Bescherm je ogen als je de zon in gaat!

De zon niet in zónder bescherming van zonnebril of zonnebrand, dat is het credo van het merendeel van de Nederlanders (gem. 85%). Sterker nog, er is nauwelijks een (jonge) vrouw in Nederland te vinden die zonder bril de deur uit gaat als de zon schijnt.

Toch is de UV-filter niet het eerste waar ons blik op valt bij aankoop van een nieuwe bril. Nee, de zonnebril moet vooral mooi staan en goed bij de vorm van het gezicht passen (49%), aldus het Specsavers Zomerzon Onderzoek. Bovendien weten veel mensen niet dat de prijs van een bril uiteindelijk niets zegt over de bescherming voor je ogen.

Beschermende functie van zonnebril uit oog verloren

Nu de lente weer in aantocht is, trekken consumenten dus in grote getale de zonnebril weer uit de hoes. De zomermaanden zijn namelijk voor het merendeel (ruim 80%) bij uitstek de maanden om een bril te dragen. Dit in tegenstelling tot de wintermaanden: hoewel we weten dat de zon ook in andere jaargetijden schadelijk kan zijn voor de ogen, draagt ruim 55% in de winter zelden tot nooit een zonnebril. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna drie op de vier Nederlanders wel eens zon-gerelateerde oogklachten heeft gehad. Dit komt in de meeste gevallen door onderschatting van de zonkracht, of de verkeerde soort bril.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vooral de jongeren hun zonnebrillen in toenemende mate online kopen. Aanzienlijk meer dan de andere generaties. En vooral dat professionele advies is voor veel Nederlanders van belang. De kennis rondom oogbescherming is namelijk nog altijd ondermaats te noemen. De helft van de Nederlanders weet niet aan welke eisen een goede zonnebril moet voldoen, een kwart let niet op de aanwezigheid van een UV-filter, en bijna dertig procent heeft geen idee of hun zonnebril een UV-filter heeft.

‘Duur’ koop niet altijd ‘goed’ koop

Een deel van de respondenten (30%) gelooft dat alleen een duurdere zonnebril dé garantie is voor goede bescherming tegen UV-stralingen. Maar dat is niet juist. Let altijd op de vermelding UV400. Dit is de hoogst mogelijke UV-bescherming die een zonnebril kan bieden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739