vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Drukte op de weg door Hemelvaartvakantie

Drukte op de weg door Hemelvaartvakantie

Drukte op de weg door Hemelvaartvakantie

Donderdag 9 mei is het Hemelvaartsdag. Veel mensen in binnen- en buitenland gaan er voor een lang weekend tussenuit. De ANWB verwacht dat het hierdoor vooral woensdag 8 mei in de middag en avond extra druk zal zijn op de weg. De drukte zal verergerd worden door de afsluiting van de Coentunnel en de A27 van Breda richting Utrecht.

De avondspits van woensdag 8 mei verloopt vanwege Hemelvaart een stuk drukker dan normaal. Veel mensen gaan genieten van een extra lang weekend. De grootste kans op files is er woensdag op de wegen in het midden van het land en in de regio Arnhem/Nijmegen.

Veel mensen gebruiken het hemelvaartweekend voor een korte vakantie. Ongeveer de helft blijft in eigen land. Maar ook Duitsland, Frankrijk en België zijn populair voor een paar dagen weg. De vakantiegangers zorgen woensdagmiddag 8 mei voor extra drukte op de weg. De kans op files is het grootst op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem/Nijmegen (A12/A50) en naar het zuiden (A2/A27). Na 19.30 uur is de vakantiedrukte grotendeels voorbij.

Drukte buitenland

Ook op de wegen in het buitenland wordt het woensdag merkbaar drukker. In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Ook loopt het waarschijnlijk vast op de E40 Brussel – Oostende.

In Frankrijk is er woensdagmiddag kans op files op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de Noord- en Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland wordt het vooral druk op de routes naar het zuiden, waarbij de tunnels de belangrijkste knooppunten zijn.

Op zondag 12 mei reizen de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op veel files.

Evenementen tijdens Hemelvaartweekend

  • Dauwpop in Hellendoorn, donderdag 9 mei
  • KNVB bekerfinale (AZ – PSV) in de Kuip te Rotterdam, donderdag 9 mei
  • Breda Jazz van 9 – 12 mei in Breda

Wegafsluitingen

A27 Breda richting Utrecht: Tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem, van dinsdag 7 mei 22.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur. Tussen de Merwedebrug bij Gorinchem en knooppunt Everdingen, van donderdag 9 mei 21.00 tot maandag 13 mei 05.00 uur.

A10 Coentunnel: Vanaf woensdagavond 8 mei sluit Rijkswaterstaat de A10-West bij de Coentunnel vier dagen af. Er is een omleiding via de Zeeburgertunnel.

Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je naar het buitenland voor een vakantie tijdens Hemelvaartsdag? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Nog handiger is een doorlopende reisverzekering, dan ben je ook tijdens andere vakanties in het buitenland verzekerd. Het hele jaar door.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739