vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche: Drie misverstanden over wintersportdekking

Europeesche: Drie misverstanden over wintersportdekking

Europeesche: Drie misverstanden over wintersportdekking

Nu de zomer voorbij is, begint het bij veel wintersportliefhebbers te kriebelen… tijd om te boeken! Kijk ook altijd hoe je verzekerd bent.

Veel mensen denken namelijk ten onrechte dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. De Europeesche zet daarom drie misverstanden over wintersportdekkingen op een rijtje. De wintersportdekking van de Europeesche heet ‘Skiën en Snowboarden’.

Misverstand 1: als ik de wintersportdekking ‘Skiën en Snowboarden’ bij de Europeesche afsluit, ben ik meteen goed verzekerd voor medische kosten op wintersport, diefstal van ski’s en ongevallen.

Dat is niet juist. Een wintersportdekking is alleen een ‘upgrade’ van je andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee je het extra risico verzekert dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking zorgt ervoor dat de dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent. Dit is overigens het geval bij alle reisverzekeraars. Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden je spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor Geneeskundige kosten en Bagage. Alleen dan krijg je je medische kosten en spullen vergoed. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals Ongevallen, Rechtsbijstand of bijvoorbeeld Extra sportuitrusting.

Misverstand 2: als ik mijn been breek en van de piste af moet worden gehaald, vergoedt mijn zorgverzekeraar de medische hulp en de vervoerskosten.

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar meestal niet voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding en berging? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk in de papieren kunnen lopen. De reisverzekering met dekking ‘Skiën en Snowboarden’ van de Europeesche vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale de hulpverlening uit handen. Zij zijn 24/7 bereikbaar via de Europeesche Hulplijn (+31 (0)20 – 651 57 77). Een veilige gedachte.

Misverstand 3: als ik off-piste ga skiën of snowboarden, ben ik niet verzekerd.

Ware wintersportliefhebbers genieten pas als ze in volle vaart door de poedersneeuw glijden. Bij de Europeesche begrijpen ze dat. Daarom is off-piste skiën bij de Europeesche gewoon meeverzekerd. Zo kun je volop van je wintersportvakantie genieten. Een kleine kanttekening: het moet natuurlijk wel verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan ben je niet verzekerd.

Ski’s, snowboards en ander wintersportmateriaal

Nog enkele tips over je wintersportuitrusting. Huur je een ski- of snowboarduitrusting in het buitenland? Dan zijn deze spullen meeverzekerd met de dekking Bagage. Voorwaarde is wel dat je de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ hebt meeverzekerd. Heb je veel of duur wintersportmateriaal, dan kun je dit meeverzekeren met de dekking Extra Sportuitrusting. Bovenop je standaard Bagagedekking is je sportuitrusting dan tot € 2.500 per persoon extra verzekerd.

Indien je door een ongeval geen gebruik meer kunt maken van skilessen, skipassen en gehuurde skiuitrusting, dan vergoedt de annuleringsverzekering de kosten van de ongebruikte dagen. Dit geldt alleen als je de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ hebt meeverzekerd.

Premie berekenen en afsluiten!

Een uitstekende kortlopende reisverzekering met wintersportdekking van de Europeesche sluit je hier af: Europeesche kortlopende reisverzekering ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn: Europeesche doorlopende reisverzekering.

Voordelen van de Europeesche reisverzekeringen

Bij de Europeesche ben je verzekerd van kwaliteit en een efficiënte dienstverlening. De verzekerde staat centraal. Alle voordelen van de Europeesche op een rijtje:

  • Gespecialiseerd in het verzekeren van vrije tijd.
  • Vernieuwende verzekeringen en goede kwaliteit.
  • Goede bereikbaarheid, ook telefonisch.
  • Europeesche Hulplijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
  • Hulpverlening door de alarmcentrale van SOS International.
  • Winnaar Veer voor de Beste Reisverzekeraar 2014.
  • De Europeesche is onderdeel van ASR Nederland.

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739