vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche: Smartphones snel beschadigd bij wintersport

Smartphones snel beschadigd bij wintersport

Smartphones snel beschadigd bij wintersport

Europeesche Verzekeringen heeft weer veel schadeclaims ontvangen van gestolen of beschadigde bagage tijdens de wintersport. Hieruit heeft de Europeesche een top 10 van dit seizoen vastgesteld.

Winter Schade Top 10

1. Bril  11%
2. Mobiele telefoon/smartphone   9%
3. Koffer/tas   8%
4. Camera   8%
5. (Ski)kleding   7%
6. Ski’s/snowboards   6%
7. Helm   6%
8. Identiteitskaart/rijbewijs   5%
9. Skipas   4%
10. Zonnebril   4%

Meer schade aan telefoons en smartphones

De bril heeft inmiddels een redelijk vaste positie bovenin de top 10 ingenomen. Ook claimen wintersporters ieder jaar meer schade aan telefoons en smartphones. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en bij een flinke valpartij overleeft deze het niet. Vaak is dan het scherm beschadigd. Dit jaar heeft de Europeesche dan ook meer reparaties laten uitvoeren dan vorig jaar. De toename van het gebruik van smartphones zorgt er ook voor dat de camera in de top 10 gedaald is. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat op de piste is dan blijkbaar niet meer nodig.

Toename schade en diefstal van helmen

Helmgebruik op de piste voor zowel kinderen als volwassenen wordt steeds meer de norm. De Europeesche ziet deze trend ook terug in de vorm van een toename van beschadigde en gestolen helmen.

Top 10 skiletsel

De top 10 skiletsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd. Het meest kwetsbare lichaamsdeel betreft nog steeds de knie, gevolgd door schouder en enkel. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

1. Knie  24%
2. Schouder  11%
3. Enkel   9%
4. Hoofd   9%
5. Pols   8%
6. Been/scheenbeen   7%
7. Heup   7%
8. Duim   6%
9. Rib   6%
10. Kuit   5%

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739