vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche: Veel gestelde vragen over het winterweer in de VS

Logo-Europeesche Sinds 26 januari worden steden als New York en Boston in de Verenigde Staten geplaagd door sneeuwoverlast. De winterse weersomstandigheden belemmeren het vliegverkeer van en naar de Amerikaanse Oostkust. Heeft dit invloed op uw reis, dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt. 

Als u een reisverzekering van de Europeesche heeft

Door de sneeuwval moet ik noodgedwongen langer op mijn vakantieadres blijven dan gepland. Hierdoor maak ik extra verblijfkosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed op mijn reisverzekering?
Ja, u krijgt een vergoeding voor extra verblijfkosten en terugreiskosten wanneer u door overmacht, zoals extreme sneeuwval, langer op uw vakantiebestemming moet blijven. U heeft alleen recht op een vergoeding wanneer uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij geen alternatief biedt.

Door de sneeuwval moet ik tijdens mijn reis extra kosten maken. Krijg ik deze kosten vergoed op mijn reisverzekering?
Ja, de Europeesche vergoedt per reis maximaal € 450,- wanneer uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij geen alternatief biedt.

Ik ben in de VS en kan niet naar huis terugkeren vanwege de sneeuwval. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende deze periode van kracht.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de sneeuwval. Kan ik deze kosten vergoed krijgen op mijn reisverzekering?
Contact met de Europeesche Hulplijn wordt vergoedt. Overige noodzakelijke telefoonkosten naar aanleiding van een gedekte gebeurtenis vergoedt de Europeesche tot een maximaal bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen. U vindt dit bedrag in het dekkingsoverzicht van de voorwaarden.

Als u een annuleringsverzekering van de Europeesche heeft

Ik vertrek per vliegtuig van mijn reisbestemming naar mijn thuisland. Door de sneeuwval kan ik niet op tijd bij de luchthaven komen. Hierdoor mis ik mijn vlucht. Ben ik hiervoor verzekerd?
U bent hiervoor niet verzekerd op uw annuleringsverzekering, maar als u een reisverzekering heeft van de Europeesche, krijgt u de extra kosten die u hierdoor maakt vergoed.

Ik kan door de sneeuwval mijn reisbestemming niet bereiken. Om die reden moet ik mijn reis annuleren. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?
De annuleringsverzekering biedt geen dekking wanneer u de reis annuleert vanwege omstandigheden ter plaatse. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van omstandigheden ter plaatse kunt u met de verhuurder of uw reisorganisatie bespreken.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering?
Dan kunt u een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Ik ben met een huurauto aan het rondreizen. Door de sneeuwval heb ik mijn reisbestemming later bereikt dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?
Nee. De annuleringsverzekering dekt geen vertraging die u oploopt tijdens een reis met eigen vervoer.

Ik ben op reis, maar kan vanwege de sneeuwval niets ondernemen. Kan ik nu een deel van mijn reissom terugkrijgen?
De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor het gebrek aan plezier of activiteiten tijdens de vakantie door omstandigheden op uw bestemming.

Als u de dekking Samengestelde Reis van de Europeesche heeft

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de sneeuwval gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt de kosten van de geannuleerde vlucht niet, maar wél de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739