vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nog geen belasting voor backpackers die in Australië werken

Goed nieuws voor backpackers, Australië stelt het plan voor de ‘backpacker-tax’ voorlopig uit. Dat betekent dat werkende rugzaktoeristen niet vanaf 1 juli 32,5 procent belasting moeten betalen over het inkomen, zo meldt de NOS.

Tot nu toe hoeven werkende toeristen in ‘Down Under’ over de eerste 12.000 euro inkomen geen belasting te betalen. Een nieuwe maatregel zou dit teniet doen en de buitenlanders zouden dan over alle salarisinkomsten belasting moeten betalen.

De maatregel wordt nog niet doorgevoerd, omdat boeren en de toerisme-industrie klagen over het plan. Deze bedrijfstakken maken veel gebruik van tijdelijke werknemers zoals toeristen. Ze zijn bang dat rugzakreizigers door de maatregel in de toekomst zullen kiezen voor Nieuw-Zeeland of Canada als backpackbestemming.

Die mening deelt de oppositie ook. Het aantal aanvragen voor een toeristenvisum zou sinds de aankondiging van de plannen met 5 procent zijn gedaald. De maatregel wordt nu over de verkiezingen in juli heen getild. De nieuwe regering moet dan bepalen of de maatregel wel of niet wordt ingevoerd.

Backpackers financieren hun reis vaak door onderweg of op een bestemming te gaan werken. Vooral Australië is daarom in trek. Backpackers kunnen daar een working holiday-visum krijgen. Daarmee mag men een jaar in Australië vakantie vieren en werken. Een toerist mag het visum met een jaar verlengen, maar dan moet er eerst minimaal 88 dagen agrarisch werk gedaan worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739