vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Gratis toeristenvisum voor Filipijnen

Om het toerisme te stimuleren biedt de Filipijnen inkomende toeristen een gratis 30-dagen visum. Dit aanbod geldt voor toeristen uit 166 landen.

Ouderen, zoals gepensioneerden, kunnen zelfs een gratis visum krijgen voor een periode van zes maanden. De Filipijnse overheid wil hiermee het internationale toerisme naar het land stimuleren. Zowel de landenlijst als de verblijfsduur is uitgebreid.

Versoepeling visumregels

In de oude situatie mochten buitenlanders met een toeristenvisum maximaal 21 dagen in het land verblijven, dit is met negen dagen verlengd naar 30 dagen. Het versoepelen van de visumregels is slechts een van de vele maatregelen dat het land treft om meer toeristen naar het land te krijgen. Een andere maatregel is de afschaffing of vermindering van bepaalde belastingen, douane en quarantaine regels.

Tot 2016 zal de Filipijnse overheid fors investeren in het bevorderen van het toerisme. Zo zullen ook de toegangswegen naar de luchthaven verbeterd worden en zijn er plannen voor de ontwikkeling van nieuwe internationale luchthavens. Daarnaast wil het land betere openbare toiletvoorzieningen en goede faciliteiten om de toeristen te behagen.

Tip

Op vakantie naar de Filipijnen? Sluit hier voordelig een reisverzekering af: Kortlopende-reisverzekering


Er zijn 3 reacties

  1. Op de site van de Filipijnse ambassade staat nog steeds dat het (on arival) toeristen visum slechts voor 21 dagen geldt. Wie kan mij hier uitsluitsel over geven???

    • Hi, Klopt helemaal maar je kan dit visa bij de immigratiedienst in Manila verlengen maar dit zou ik niet doen. Kost je een heleboel ergernis, tijd en rompslomp. Handiger is om bij de ambassade een visum aan te vragen. ‘s-morgens gebracht is ‘s-middags klaar. Geldig 59 dagen na binnenkomst Filippijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *