vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Introductie: vakantie omboekverzekering

Sinds vandaag biedt Europeesche Verzekeringen een nieuwe reisverzekering aan: de Vakantie Omboekverzekering. Mocht er voor vertrek op de plaats van bestemming iets gebeuren wat de vakantiepret bederft, dan kunnen reizigers door middel van deze verzekering de reis zonder extra kosten omboeken.

Omboekverzekering biedt uitkomst waar de annuleringsverzekering stopt

Met een annuleringsverzekering heb je niet altijd de garantie dat je reis kosteloos geannuleerd kan worden. Alleen wanneer het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking afgeeft (voorheen negatief reisadvies), kan de reis 30 dagen voor vertrek geannuleerd worden.

Maar een terroristische aanslag, natuurramp of epidemie kan natuurlijk ook kort voor je vertrek voorkomen. Met een Omboekverzekering kun je dan toch nog op vakantie door je reis kosteloos om te boeken naar een andere bestemming.

Mexicaanse griep valt niet onder de annuleringsverzekering, wel onder de Omboekverzekering
Toen het toerisme in Mexico stil lag vanwege de Mexicaanse griep, wilden veel reizigers hun vakantie op een andere bestemming doorbrengen. Veel mensen dachten hun reis kosteloos te kunnen annuleren wanneer zij hun op vakantie gingen naar een risicogebied waar de Mexicaanse griep heerst. Maar aangezien er geen negatief reisadvies was afgegeven, gaf de reisverzekeraar ook geen vergoeding. Ook het Calamiteitenfonds bood geen uitkomst, omdat epidemieën en dierziekten niet onder de dekking van dit fonds vallen.

De Europeesche zocht naar een oplossing en heeft daarom een tijdelijke omboekregeling getroffen om de reizigers tegemoet te komen. “Maar dit soort situaties komt natuurlijk vaker voor. Vandaar dat we hebben besloten reizigers altijd deze mogelijkheid aan te bieden in de vorm van de Vakantie Omboekverzekering, aldus Joop Rengers, Commercieel Directeur Europeesche Verzekeringen.”

De verzekering is verkrijgbaar via reisbureaus en touroperators.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739