vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders verruilen herfstkou voor zonnige oorden

Nederlanders verruilen herfstkou voor zonnige oorden

Veel kinderen kijken reikhalzend uit naar de herfstvakantie, terwijl hun ouders vooral hopen op beter weer.

Uit recente cijfers van Sunweb Group, die actief is met merken Sunweb en Eliza, blijkt dat er een aanzienlijke toename is in het aantal boekingen naar zonnige oorden tijdens deze periode. Populaire bestemmingen in het gebied van de Middellandse Zee, zoals Kreta, Gran Canaria en de Turkse kust, trekken veel Nederlandse vakantiegangers. Tot aan het begin van de herfstvakantie zien we een toename in lastminute boekingen.

De herfstvakantie staat vaak in het teken van gezelligheid: wandelingen tussen vallende bladeren en genieten van een warme drank bij de open haard. Toch kiezen veel Nederlanders er nu voor om naar warmere bestemmingen te trekken, volgens recente gegevens. Deze online vakantie-expert heeft een groei van 30 procent in boekingen gezien voor de aankomende herfstvakantie vergeleken met het vorige jaar. Of het nu gaat om last minute deals of vroege reserveringen, het is duidelijk dat veel mensen willen profiteren van zonnige aanbiedingen naar plekken als de Turkse kust, Gran Canaria of Kreta.

Griekenland staat bovenaan de lijst

Voor de herfstvakantie kiezen Nederlandse toeristen vooral voor bestemmingen zoals de Griekse eilanden Kreta en Kos, het Spaanse Gran Canaria, Egypte en de Turkse kust. Andere populaire eilanden dit najaar zijn onder andere Rhodos, Zakynthos en Mallorca.

Er is ook een toename waargenomen in de gemiddelde uitgaven voor de herfstvakantie in vergelijking met het voorgaande jaar. De gemiddelde Nederlandse vakantieganger geeft nu ongeveer 920 euro per persoon uit, in vergelijking met 830 euro in 2022. Men kiest vaak voor vakanties van zeven tot acht dagen, bij voorkeur in een hotel met halfpension of all-inclusive arrangementen.

Toename in boekingen voor wintervakanties

De herfst is niet de enige populaire vakantieperiode. Er is nu al een aanzienlijke toename in boekingen voor wintervakanties, zowel voor ski- als zonbestemmingen waargenomen.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739