vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM verzekeringen voor buitenlander € 1,60 per dag

OOM verzekeringen voor buitenlander Een OOM verzekering voor een buitenlander heb je hier voor € 1,60 per dag. Jij kan hier eenvoudig de Schengen visitor-verzekering afsluiten voor je buitenlandse gasten. De polis ontvang je snel (binnen een uur) als je betaalt met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal.

Met deze OOM Verzekering voor buitenlanders is jouw gast voor € 500.000,- prima verzekerd voor onvoorziene medische kosten en tandheelkundige kosten na een ongeval. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor buitenlanders van 70 jaar of ouder.

OOM verzekering voor een buitenlander

De Schengen Visitor-verzekering van OOM Verzekeringen is een prima polis voor iedere buitenlander die naar Nederland of elders in Europa reist en verzekerd wil zijn voor onverwachte medische kosten en repatriëring. Voor deze OOM verzekering geldt geen medische acceptatie of leeftijdsbeperking. De buitenlander is onder andere verzekerd voor de kosten van:

 • huisarts;
 • geneesmiddelen;
 • ambulancevervoer;
 • specialistische zorg;
 • ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

De OOM verzekering vergoedt alleen onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door ongeluk, een acute blindedarmontsteking of een gebroken been van een buitenlander. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring):

 • Repatriëring/evacuatie, dekking tot maximaal € 30.000,-
 • Opsporing/redding, dekking tot maximaal € 10.000,-
 • Vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst, dekking maximaal € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid ( schade aan derden) mee te verzekeren:

 • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
 • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat.

Wat kost de OOM verzekering voor buitenlanders?

Met de OOM verzekering ben je, afhankelijk van de leeftijd van de buitenlander, vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Is de buitenlander 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt de verzekering af? Je kan de OOM verzekering voor een buitenlander niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten.

Sluit hier de OOM verzekering voor buitenlanders af:

Waar is de OOM erzekering geldig?

De OOM verzekering voor buitenlanders geldt in alle landen die onder het schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: De verzekering geldt niet in je land van herkomst, de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Vragen?

Heb je vragen over een OOM verzekering voor buitenlanders? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739