vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeraar geeft vergoeding voor quarantiane

Reisverzekeraar de Europeesche gaat een verplichte quarantiane, in verband met de Mexicaanse griep, vergoeden.

De extra kosten (denk daarbij aan extra verblijfskosten, telefoonkosten, vervoerskosten, enz.) worden op dezelfde wijze vergoed als bij ziekte van een verzekerde.

Quarantaine is normaal gesproken geen verzekerde gebeurtenis op een reisverzekering. Door de recente gebeurtenissen in Indonesië, waar een groep Nederlanders in quarantiane werd geplaatst, heeft de Europeesche besloten om deze kosten op te nemen in de dekking van de reispolis.

De Europeesche gaat tot vergoeding over als reizigers in quarantaine worden geplaatst door een buitenlandse officiële overheidsinstantie bij verdenking van de Mexicaanse griep. Maar dan moet het wél gaan om individuele gevallen. “Zodra een gehele regio of een land in quarantaine wordt geplaatst, geldt deze dekking niet.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739