vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekeraars: ‘Gebruik je gezond verstand aan het strand’

‘Gebruik je gezond verstand aan het strand’

Naar het strand tijdens je vakantie, heerlijk! Maar wat als na een frisse duik in zee blijkt dat je mobiel is gestolen? Het advies van reisverzekeraars: gebruik je gezond verstand. Wat betekent dat eigenlijk in de praktijk?

Zomervakantie

Mooi weer en strand staan voor veel mensen garant voor de ultieme zomervakantie. Toch gaat er tijdens vakanties nog wel eens wat mis. Reisverzekeraars krijgen in de zomer steevast claims binnen van reizigers wiens telefoon, camera of tablet is gestolen. Hoe voorkom je dat? En keert je reisverzekering in zo’n geval gewoon uit?

Schade-uitkering reisverzekering

Volgens beleidsadviseur Annemieke Keppel van het Verbond van Verzekeraars is op die laatste vraag geen eenduidig antwoord te geven. ‘Wat reisverzekeraars wel en niet uitkeren, verschilt per maatschappij en ook de maximum bedragen per polis kunnen verschillen. Wel adviseert iedere reisverzekeraar om altijd je gezond verstand te gebruiken en ook op vakantie ‘normaal’ zorgvuldig te zijn. Dat betekent dat je goed op je spullen past en inbrekers geen kans geeft. Als je een iPad op het dashboard vol in het zicht achterlaat in je auto op een verlaten parkeerterrein, is dat vragen om problemen. Daar helpt geen reisverzekering tegen.

Wees zorgvuldig: neem zo min mogelijk mee naar het strand

Aan reizigers die met de auto ergens naartoe gaan, adviseert het Verbond daarom om de auto liefst op een veilige, drukbezochte parkeerplaats te zetten en om waardevolle spullen (portemonnee, telefoon, laptop, tablet, sieraden, etc.) niet in de auto te laten liggen. Wie naar het strand gaat, doet er verstandig aan waardevolle spullen thuis of in het kluisje van zijn hotel appartement te leggen. ‘Denk gewoon goed na wat je per se mee moet nemen naar het strand en laat de rest (zoals sieraden, maar wellicht ook een tablet) veilig achter in het kluisje van je hotelkamer’, aldus Keppel. ‘Wil je bepaalde spullen toch meenemen, zorg dan dat je er zorgvuldig op let en laat spullen niet zomaar onbeheerd achter. Een reisverzekeraar kreeg eens een claim van een verzekerde die zijn smartphone vol in het zicht achterliet en naar een strandtent liep om naar de wc te gaan. Als op dat moment je telefoon wordt gestolen, moet je niet vreemd opkijken als je reisverzekeraar zegt dat je onzorgvuldig bent geweest’, aldus Keppel.

Wie let op mijn spullen tijdens het zwemmen?

En wat als mensen gaan zwemmen en hun spullen in hun tas of onder de handdoek achterlaten? ‘Dat is altijd een lastig dilemma’, erkent Keppel, ‘want niemand vindt het leuk om in zijn eentje te gaan zwemmen. Spullen afgedekt in de auto laten is wellicht beter dan ze onbeheerd op het strand laten liggen, reisverzekeraars zullen de ‘normale zorgvuldigheid’ in dit soort situaties per geval bekijken. Echter in alle gevallen geldt dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Als je met een groep bent, zorg dan dat één of twee mensen achterblijven bij de spullen. Als dat niet anders kan (bijvoorbeeld omdat je als enige volwassene met een kind gaat zwemmen), zorg dan dat je in de buurt van je spullen blijft. Verlies jouw strandbagage niet uit het oog en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Ook kun je in dit laatste geval een autokluisje overwegen.’


Reisverzekeringblog tip: Ga je op strandvakantie en wil je verzekerd zijn tegen verlies en diefstal van jouw spullen? Sluit dan hier een reisverzekering af. Het kan zelfs nog 5 minuten voor je vertrek. Je ontvangt de polis direct per e-mail en je kan verzekerd op vakantie. Handig, snel en voordelig: Sluit hier een reisverzekering af


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739