vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering Turkije met dekking voor code oranje

Reisverzekering Turkije met dekking voor code oranje
Reisverzekering Turkije met dekking voor code oranje

Wil je naar Turkije op vakantie en een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al is Turkije code oranje? Dat kan hier! De ‘Tijdelijk in het buitenland verzekering’ is een medische reisverzekering (wel de ziektekostenmodule afsluiten) die ook volledige dekking biedt bij reisadvies oranje of rood.

Een reisadvies is niet meer dan een advies en daarom geen verbod. Reizen naar Turkije kan natuurlijk, maar wees wel voorzichtig en houdt je aan de Corona basisregels. Turkije is klaar om Nederlandse toeristen welkom te heten en er vliegen dagelijks vele vliegmaatschappijen van Nederland naar Turkije.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering voor Turkije is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen met medische kosten voor minder dan € 14,71

Mag ik naar Turkije vliegen i.v.m. corona?

Ja, dat mag. Wel is het natuurlijk slim om de reisadviezen te raadplegen. Bekijk hier de laatste coronavirus reisadvies-informatie over je vakantie naar Turkije.

Vlieg je naar Turkije? Dan moet jij je eerst registreren via deze website van de Turkse overheid. Deze elektronische registratie moet binnen 72 uur voor het aan boord gaan van het vliegtuig gedaan zijn. Op de luchthaven van vertrek kan om een registratie gevraagd worden (op papier of een screenshot op uw telefoon).

Op vakantie naar Turkije

Lekker naar de Turkse Riviera genieten van de badplaatsen Antalya, gelegen aan de voet van het Taurusgebergte en de toeristische hoofdstad van de Turkse Rivièra, maar Kemer, Belek, Side of Alanya kan natuurlijk ook. Of ga jij bij voorkeur naar de Egeïsche kust? De sfeervolle badplaats Marmaris ligt aan een prachtige azuurblauwe baai, omgeven door steile, met pijnbomen en dennen beboste heuvels. Fethiye is tevens een aanrader met haar witte stranden. Kusadasi, gelegen rond een schitterende baai, is een van de belangrijkste aanlegplaatsen voor cruiseschepen en een van de meest populaire badplaatsen aan de Turkse westkust. Bodrum ligt aan de Golf van Gökova in het uiterste zuiden van de Egeïsche Zeekust. In deze charmante badplaats met zijn vele smalle pittoreske straatjes en sfeervolle bazaarwijk is het gezellig winkelen.

Welke reisverzekering kan je afsluiten voor je reis naar Turkije met dekking voor code oranje?

Stel je wilt een reis maken naar Turkije of een oranje land of gebied. Dan loop je tegen het probleem aan dat de meeste reisverzekeraars geen dekking bieden voor medische kosten als deze met corona te maken hebben. Betekent het dan dat je maar onverzekerd op reis naar Turkije moet gaan? Nee, zeker niet. Je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten. Zelfs in een code oranje land zoals Turkije. Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en reisverzekering, ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering voor code oranje is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje zoals Turkije:

  • Voor iedereen die voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
  • Verzekering is geldig in oranje landen/gebieden, dus ook in Turkije.
  • Kies je voor de ziektekostendekking dan zijn medische kosten i.v.m. corona (Covid-19) gedekt.
  • Geen leeftijdslimieten.
  • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
  • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
  • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen Turkije met medische kosten voor € 14,71

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Turkije reisverzekering voor code oranje

Wat betekent de kleurcode oranje voor Turkije en wat is een negatief reisadvies?

De Nederlandse overheid geeft met verschillende kleurcodes (groen, geel, oranje en rood) aan hoe veilig een land of gebied is tijdens de coronapandemie.

Mag ik desondanks wel naar Turkije reizen?

Ja, dag mag. Een reisadvies is slechts een advies. Er is geen sprake van een reisverbod. Reizen mag, maar bij voorkeur alleen noodzakelijke reizen.

Bestaat er een reisverzekering die ook dekking biedt voor medische kosten als ik naar een Turkije (oranje land) reis?

Ja, je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering voor code oranje (negatief reisadvies) afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten in Turkije.

Is zo’n reis- en ziektekostenverzekering voor Turkije erg duur?

Nee, dat valt erg mee. De hoogte van de premie is wel afhankelijk van je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe meer premie je gaat betalen. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat is inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Kan ik die reisverzekering voor Turkije ook voor een korte tijd afsluiten?

Jazeker, voor minimaal 1 dag en voor maximaal 24 maanden.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor Turkije en code oranje? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739