vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeringen van Allianz met dekking voor oranje reisadvies

Reisverzekeringen van Allianz met dekking voor oranje reisadvies
Reisverzekeringen van Allianz met dekking voor oranje reisadvies

Wie op zoek is naar een medische reisverzekering met dekking in code oranje reisgebieden kan nu ook terecht bij Allianz. Allianz Global Assistance heeft daarvoor de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uitgebreid. Dat geldt voor de kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen naar gebieden met een kleurcode oranje (alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19).

Eerder lanceerde Allianz al de quarantainedekking (extra reis- en verblijfkosten) voor groene en gele bestemmingen binnen de EU, maar was er nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Het gebrek aan verzekeringsopties voor verre bestemmingen demotiveert reizigers om een verre reis te boeken.

Reisverzekering Allianz dekking oranje reisadvies

Om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekken de reisverzekeringen van Allianz nu ook de medische kosten vanwege een coronabesmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). De reden van de oranje kleurcode moet dan wel alleen Covid-19 betreft. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Alleen medische kosten en geen quarantaine

In een land van bestemming met een oranje reisadvies biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een verzekerde recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Kleurcode op het moment van vertrek

Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Wat is de Covid-19 dekking op de reis- en annuleringsverzekering?

Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding

Reisverzekering voor reisadvies code oranje afsluiten

Hieronder kan je voor een reisadvies code oranje bestemming, een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. Denk er aan dat je wel medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende dekkingen bij de meerdere reisadviezen:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor groene, gele of oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739