vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Schengenvisum Chinezen gemakkelijker door Nederlandse visumbureaus

schengenvisum-Nederland

Schengenvisum Chinezen gemakkelijker door Nederlandse visumbureaus

Nederland heeft deze maand drie extra visumbureaus geopend in Peking, Guangzhou en Shanghai. Hierdoor kunnen Chinese toeristen makkelijker een Schengenvisum aanvragen voor een bezoek aan Nederland. Een soepele visumprocedure heeft een positieve werking op het aantal Chinese bezoekers aan ons land.

Schengenvisum

Voor reizigers buiten de Schengenlanden geldt een visumplicht voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen). Dit betekent dat de afgifte van toeristische en zakelijke visa voor China van invloed is op inkomend toerisme naar Nederland. Met de extra visumbureaus wordt het voor Chinezen gemakkelijker om een Schengenvisum aan te vragen.

Chinese toeristen belangrijk voor Nederland

China is een opkomende reismarkt. De groei van de Chinese economie maakt het voor een groeiende groep middenklassers mogelijk om internationaal te reizen. Een bezoek aan ons land is in de meeste gevallen een korte rondreis langs onze Nederlandse iconen. In 2012 bezochten zo’n 200.000 Chinezen ons land, een stijging van ruim 25% ten opzichte van 2011. Per verblijf besteden Chinezen (boven)gemiddeld zo’n 745 euro per persoon in de Nederlandse economie. Voor 2012 komt dat neer op bijna 150 miljoen euro aan bestedingen voor de BV Nederland. NBTC verwacht dat er in 2013 zo’n 240.000 Chinezen Nederland zullen bezoeken, een groei van zo’n 20% vergeleken met 2012.


Reisverzekeringblog.nl tip: Bij een aanvraag voor een Schengenvisum moet de Chinese aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Je kan deze verplichte reisverzekering hier zelf eenvoudig afsluiten. Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum heb je al vanaf € 1,90 per dag. Lees hier meer informatie:Visum-reisverzekering


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739