vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Univé, Europeesche en Allianz Global Assistance: beste doorlopende reisverzekering!

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Univé, Europeesche en Allianz Global Assistance: beste doorlopende reisverzekering!

MoneyView, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor financiële dienstverleners heeft onderzoek gedaan naar 58 doorlopende reisverzekeringen.

Daarbij zijn de doorlopende reisverzekeringen van de verschillende reisverzekeraars beoordeeld op twee aspecten; prijs en kwaliteit.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de doorlopende reisverzekeringen van Univé, Europeesche en Allianz Global Assistance de beste en meest uitgebreide dekkingen bieden.

Kwaliteit van de dekkingen bij doorlopende reisverzekeringen

Voor het aspect ‘Kwaliteit’ van de doorlopende reisverzekeringen is gekeken naar 147 criteria, uiteenlopend van de inhoud van dekkingen tot dekkingsgebieden en maximale reisduur. De best scorende reisverzekeraars met 5-sterren zijn:

  • De Europeesche – Doorlopende Vakantiereisverzekering Topdekking.
  • Allianz Global Assistance – Uitgebreid Doorlopende reisverzekering.
  • Allianz Global Assistance – Compleet Doorlopende reisverzekering.
  • Univé – Doorlopende reisverzekering Budgetpakket.
  • Univé – Doorlopende reisverzekering Uitgebreidpakket.

Prijs doorlopende reisverzekeringen

Ook het prijsaspect van doorlopende reisverzekeringen is onderzocht. Hiervoor zijn er 72 klantprofielen doorgerekend voor verschillende dekkingscombinaties, gezinssamenstellingen en verzekerde bedragen. DAK, De Nationale, SNS Bank/Zelf en Univé behaalde hierbij de hoogste score. Bij deze verzekeraars geldt wel een eigen risico van € 50,- of meer voor bagageschade.

Twintig procent sluit geen reisverzekering af

Volgens bureau Intomarkt Gfk sluit een kwart van de Nederlanders geen reisverzekering af voor een vakantie naar het buitenland. Vooral voor een kortdurende vakantie wordt er geen reisverzekering afgesloten (48%). Van de vakantiegangers die langer op vakantie gaan, sluit 20% geen reisverzekering af. Opvallend is dat van de vakantiegangers die wel een reisverzekering hebben afgesloten, maar liefst 20% niet kan benoemen waarvoor ze precies verzekerd zijn. Een reden voor het niet sluiten van een reisverzekering is het idee dat men dan dubbel gedekt is.

MoneyView: reisverzekering wel degelijk belangrijk

Over het nut van het afsluiten van een reisverzekering is MoneyView duidelijk. Het is zeker zinvol om een reisverzekering af te sluiten. Dit ondanks mogelijk overlap met andere verzekeringen. Er zijn namelijk (grote) risico’s die door geen enkele andere verzekering gedekt wordt. Denk daarbij aan extra kosten zoals:

  • Een reddingsactie.
  • Het langer op de vakantiebestemming moeten verblijven door een staking of natuurramp.
  • De kosten van speciaal vervoer zoals de bekende ‘gipsvlucht’.

Deze kosten kunnen flink oplopen. Een reddingsactie met helikopter kost bijvoorbeeld al snel tienduizenden euro’s. De onderzoeker Vanja Baas-Bentum, zegt daar het volgende over: “Wat exact de reden is voor het feit dat veel mensen geen reisverzekering afsluiten, weten wij niet. Dat er dubbele dekkingen voor kunnen komen, zullen de meeste consumenten waarschijnlijk niet eens weten. Een reisverzekering beschermt je, voor een relatief laag bedrag, tegen mogelijke hoge kosten.”


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739