vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op vakantie naar Frankrijk? Pas op voor nieuwe boetes

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Frankrijk heeft een aantal nieuwe verkeersboetes bedacht waar vakantiegangers deze zomer rekening mee moeten houden, dat schrijft de Telegraaf.

1500 euro boete

Afgelopen maand is in Frankrijk een wet in werking getreden die navigatieapparatuur verbiedt die de locatie van snelheidscamera’s toont. Zelfs als de navigatie uit is, bedraagt de boete 1500 euro.

Ademtester

Bovendien wordt in juli mogelijk een verkeersmaatregel van kracht die automobilisten (ook buitenlandse) verplicht een ademtester in de auto te hebben. De ademtester kan door de rijder gebruikt worden om zelf te testen of hij te veel alcohol op heeft.

De werking van de apparaatjes is echter omstreden. Volgens deskundigen zijn ze onbetrouwbaar. De tester kost ongeveer 2 euro. Wordt je zonder ademtester aangehouden dan betekent dat een boete van 11 euro.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739