vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekering voor Schengen van OOM – Direct de polis!

Verzekering voor Schengen van OOM

Een reisverzekering voor Schengen van OOM sluit je hier af voor slechts € 1,60 per dag. Jouw buitenlandse bezoek is dan uitstekend verzekerd voor onverwachte spoedeisende medische kosten en repatriëring in heel Europa.

De verzekering voor Schengen van OOM ontvang je supersnel. Betaal je online met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal? Dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail.

Deze polis kan je dan naar jouw gast in het buitenland sturen want hij of zij heeft deze nodig voor de aanvraag van een Schengenvisum. De polis moet je buitenlandse bezoeker ook bij zich hebben tijdens de reis. Op Schiphol kan de Koninklijke Marechaussee aan de buitenlandse reiziger vragen om een bewijs dat hij/zij verzekerd is voor ziektekosten in het Schengengebied.

Waar moet een verzekering voor Schengen aan voldoen?

Ja, de verzekering voor Schengen van OOM voldoet aan de Europese eisen van het Schengenvisum. Deze eisen zijn:

 • Geldig voor de gehele duur van het verblijf in het Schengengebied.
 • Dekking voor dringende medische zorg.
 • Dekking voor repatriëring om medische redenen.
 • Minimale dekking van € 30.000,-

De Schengenverzekering van OOM heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Waar is de verzekering voor Schengen van OOM geldig?

Deze verzekering geldt in alle landen die ten tijde van een verzekerde gebeurtenis onder het Schengengebied vallen. Dat zijn: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland. Met een Schengenvisum kan je al deze landen bezoeken zonder daarvoor apart een visum aan te hoeven vragen.

De Schengen verzekering van OOM is ook geldig in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Deze verzekering geldt niet in overzeese gebieden van deze landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao. De verzekering geldt ook niet in jouw land van herkomst.

Reizen met het vliegtuig

Reis je binnen de looptijd van de verzekering met het vliegtuig, dan geldt jouw verzekering vanaf het moment dat je het grondgebied van het land van herkomst verlaat met een zo rechtstreeks mogelijke vlucht naar het dekkingsgebied, bijvoorbeeld Nederland, zonder overbodige tussenstops. In alle andere gevallen gaat de dekking in op het moment dat je in Nederland aankomt. De dekking eindigt op het moment dat het vliegtuig landt waarmee je vanuit Nederland bent teruggekeerd in het land van herkomst. Dit moet een zo rechtstreeks mogelijke vlucht zijn, zonder overbodige tussenstops. In alle andere gevallen eindigt de dekking op het moment dat je het dekkingsgebied hebt verlaten.

Verzekering voor Schengen van OOM

De verzekering voor Schengen van OOM heb je al vanaf € 1,60 per dag en is bestemd voor buitenlanders (partner, familie, vrienden) die voor een kort verblijf naar Nederland komen. Deze verzekering is ook geschikt voor de aanvraag van een Schengenvisum en wordt geaccepteerd door de autoriteiten in de EU.

De Schengenvisum OOM verzekering is geschikt voor:

 • buitenlandse bezoekers die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook geschikt voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

Let op: mocht een Schengenvisum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Wat vergoedt de Schengen verzekering van OOM?

De Schengen verzekering vergoedt onvoorziene spoedeisende medische kosten. De verzekering vergoedt onder andere, de kosten van:

 • de huisarts (consult en behandeling);
 • geneesmiddelen en medicijnen;
 • specialistische zorg (door specialistische artsen);
 • ziekenhuisopname (opname en verblijf in een ziekenhuis);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Vallen jouw medische kosten onder de dekking van de Schengen visum verzekering? Dan krijg je deze vergoed tot € 500.000,-. Voor sommige behandelingen krijg je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de verzekering?

De kenmerken van de Schengen visum OOM verzekering zijn:

 • Premie Schengen verzekering vanaf € 1,60 per dag.
 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekt ook de medische kosten voor COVID-19.
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet aan de eisen voor aanvraag van een Schengenvisum.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Schengen verzekering van OOM (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een verzekering voor Schengen van OOM?

De Schengenverzekering van OOM is een medische verzekering voor o.a. buitenlanders die Nederland bezoeken. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de verzekering voor Schengen zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat kost de verzekering voor Schengen van OOM ?

De Schengen verzekering van OOM kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Wat dekt de Schengenverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de verzekering voor Schengen van OOM is de buitenlandse reiziger voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze OOM verzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Is mijn buitenlandse bezoeker ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Voldoet deze verzekering ook aan de eisen voor een Schengen verzekering?

Ja, de verzekering van OOM voldoet aan de eisen van het Schengen. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-

De Schengen verzekering van OOM heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM verzekering direct online aanvragen.

Geven jullie ook een Corona (Covid-19) verzekeringsverklaring af?

Ja, wij kunnen ervoor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van de OOM Schengen verzekering vallen.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de Schengen verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Kan ik de Schengenverzekering van OOM verlengen?

Nee, je kan de verzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739