vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

VVD: Schengen lidstaten schorsen als zij verzaken

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Schengen gebied

De VVD wil EU-lidstaten tijdelijk uit de Schengenzone verwijderen als zij er niet in slagen om de buitengrenzen van het Schengengebied voldoende te bewaken.

‘We kunnen niet toestaan dat lidstaten het slachtoffer worden van lakse handhaving van een andere lidstaat’, zei VVD fractievoorzitter Stef Blok. De Schengenzone kent geen grenscontroles, behalve met landen die niet tot het gebied behoren. Dat is vastgelegd in het Verdrag van Schengen.

Schengenzone

De VVD is van mening dat de huidige buitengrenzen onvoldoende bewaakt worden. Lidstaten zoals Italië en Griekenland, zijn daarvoor verantwoordelijk. Maar volgens de VVD gebeurt dat niet naar behoren. De grens tussen Griekenland en Turkije blijkt in de praktijk ‘zo lek als een mandje’. Italië liet na de opstand in Libië vluchtelingen ongecontroleerd doorreizen naar andere EU-landen.

De VVD wil landen die er een potje van maken, kunnen schorsen. Zoiets kan overigens alleen als andere lidstaten ermee akkoord gaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739