vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vermissing Aruba: claim van 3,5 miljoen dollar op reisverzekering

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De Amerikaan Gary Giordano (50) eist van zijn reisverzekeraar 3,5 miljoen dollar vanwege de vermoedelijke dood van zijn op Aruba verdwenen reisgenote Robyn Gardner (35), zo melden Amerikaanse kranten.

Giordano was geruime tijd hoofdverdachte in deze zaak. Het motief zou zijn een vlak voor vertrek afgesloten reisverzekering.

Verdwijningen op Aruba

Giordano en Gardner kenden elkaar vóór de reis in juli nog nauwelijks. Ze leerden elkaar kennen via internet. De verdwijning van Gardner deed veel stof opwaaien en riep op Aruba herinneringen op aan de in 2005 verdwenen Natalee Holloway. De Amerikaanse tiener werd ook nooit gevonden.

Ondanks grootscheepse zoekacties en lange verhoren, vond de politie geen lichaam en bleef Giordano altijd elke betrokkenheid ontkennen. Volgens de man werd Gardner tijdens het snorkelen gegrepen door een waterstroom en naar zee afgevoerd. In november werd Giordano weer vrijgelaten, wegens gebrek aan bewijs.

Reisverzekering

De familie en vrienden van Gardner geloven niets van de verklaring van Giordano. Zij stelden dat Robyn bijvoorbeeld niet van zwemmen hield. Ook werden de twee vlak voor haar verdwijning ruziënd vastgelegd.

Giordano dient zijn claim in op basis van de reisverzekering die hij afsloot, hij weigerde verder te reageren. Een woordvoerder van de verzekeringsmaatschappij American Express Co. liet weten dat verzekerden een jaar moeten wachten met het claimen van het geld als een persoon vermoedelijk overleden is, maar het lichaam nooit is gevonden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739