vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Eén visum voor drie landen in Oost-Afrika volgend jaar verkrijgbaar

Visum-Afrika

Eén visum voor drie landen in Oost-Afrika volgend jaar verkrijgbaar

Vanaf volgend jaar kunnen toeristen met slechts één visum de landen Kenia, Oeganda en Rwanda bezoeken.

Het idee is een initiatief van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC). Deze bestaat uit de landen Burundi, Kenia, Oeganda, Rwanda en Tanzania. Echter alleen Kenia, Oeganda en Rwanda hebben het visumakkoord ondertekend. Hierdoor kunnen toeristen vanaf januari met één enkel visum de drie landen bezoeken.

Het is de bedoeling om in de toekomst de gorilla’s van Rwanda, Oeganda en Burundi en de natuur van Kenia en Tanzania als één pakket aan te bieden. Hierdoor zal het aantal toeristen naar deze landen moeten stijgen en daarmee ook de inkomsten uit toerime.

Het gemeenschappelijk visum zal 100 dollar (74 euro) gaan kosten kosten en is 90 dagen geldig. Nu moet een toerist die de vijf EAC-landen bezoekt 250 tot 300 dollar aan visakosten betalen. Alleen Kenia laat nu een tweede bezoek met hetzelfde visum toe na het bezoek aan een ander EAC-land.

De reden dat nog niet alle landen van EAC deelnemen is dat sommige leden bezorgt zijn over de veiligheid en de infrastructuur in een aantal EAC-landen. De verwachting is dat voor het einde van volgend jaar het visum voor meer EAC landen geldig zal zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739