vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wintersporters, draag een helm!

Europeesche Verzekeringen en de Nederlandse Ski Vereniging brengen in de campagne ‘Helm op’ preventie en veiligheid tijdens de wintersport onder de aandacht.

Uitdeelactie kinderhelmen
Op dit moment staan veel Nederlanders op de latten om te genieten van de wintersportvakantie. Om bij deze wintersporters de veiligheid van het dragen van een helm onder de aandacht te brengen, werden er voorafgaand aan de krokusvakantie kinderhelmen uitgedeeld. Deze uitdeelactie vond plaatst in Utrecht, vanwaar de meeste internationale wintersportbussen vetrekken.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vl146dWQX2U[/youtube]

‘Helm op’ campagne
Reden van de ‘Helm op’ campagne is dat Nederlanders zich nog steeds onvoldoende beschermen op de piste. Er wordt onderschat hoeveel letselschade er voorkomen kan worden, door het dragen van de juiste bescherming.

Wintersportonderzoek

In december 2009 deed Europeesche Verzekeringen nog een wintersportonderzoek. Hieruit bleek dat maar liefst 78% van de Nederlanders geen helm draagt tijdens de wintersport. Reden van het niet dragen van de helm is dat één derde het niet Uitgebreidabel vindt, omdat de bewegingsvrijheid en het zicht beperkt worden. Ruim een kwart hiervan vindt het onnodig om een helm te dragen en is ook niet bang voor ongelukken tijdens de wintersport.

Minder hoofdletsel door het dragen van een helm
Consument en Veiligheid onderstreept het belang van het dragen van een helm. Het risico op hoofdletsel kan met 29% tot 56% worden verkleind door een helm te dragen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739