vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Alarmcentrale Eurocross: Drukte door winterweer

files-wintersport

Alarmcentrale Eurocross: Drukte door winterweer

Sinds vorige week maandag is de Nederlandse winter in volle gang. Als gevolg van de winterse buien ontstond dinsdagochtend 15 januari een groot aantal files met in totaal een recordlengte van 1007 kilometer.

Veel automobilisten hadden last van de sneeuw en kou en dat was goed te merken bij Eurocross Assistance. De telefoon stond roodgloeiend en de afdeling Vehicle Assistance ontving deze week dagelijks tussen de 700 en 1000 telefoontjes met het verzoek om hulp. De grootste pieken lagen tussen 08.00 – 10.30 uur en 15.30 – 19.00 uur.

Op dinsdag maakten de meeste weggebruikers melding van ongevallen. De wegen waren spekglad als gevolg van de forse sneeuwval en dat zorgde voor veel aanrijdingen en eenzijdige ongevallen. Nu de wegen weer beter begaanbaar zijn, neemt het aantal ongevallen af en bestaat een groot deel van de meldingen uit pech. De meeste voertuigen hebben startproblemen maar bevroren (hand)remmen, portieren, ramen en sloten komen ook veel voor. Planner Hans Koornstra geeft aan: “Het is lekker druk maar goed te doen omdat we tijdens de piekuren extra mensen hebben ingezet”.

Schade aan woonhuis

Buiten kantooruren registreert Eurocross ook woonhuisschades. Maar tot nu toe zijn er nog maar weinig meldingen binnen gekomen als gevolg van het winterse weer. Wij verwachten deze telefoontjes pas als het gaat dooien. Kennisspecialist Mark Rip licht toe: “De lekkages ontstaan als de sneeuw op de daken gaat smelten. Het gesmolten water kan niet goed kan worden afgevoerd via de goten omdat die dan nog dichtgevroren zijn”

Wintersport

Ook in de Alpenlanden zijn de omstandigheden zeer winters. Er ligt volop sneeuw in zowel Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. De temperaturen zijn laag en variëren van -5 tot – 20 overdag. Het wintersportseizoen is inmiddels in volle gang en op 28 december landde de eerste gipsvlucht op Rotterdam The Hague Airport met de eerste brekebenen van het seizoen.

Dat de wintersport niet voor iedereen goed af loopt, blijkt bijvoorbeeld uit de cijfers van de tweede week van de kerstvakantie. Maar liefst 129 wintersporters meldden zich met letsel. In totaal heeft Eurocross 300 gewonde skiërs en snowboarders geholpen. Voor 77 verzekerden hebben we de terugreis geregeld waarvan 32 gewonden op een gipsvlucht zijn vervoerd. Alarmcentralearts Nicole Bootsma constateert dat knieletsel het meeste voorkomt, daarna volgt de onderbeenbreuk en wervelletsel. Opvallend is deze week ook een aantal gevallen met intern letsel zoals milt– en leverkneuzingen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739