vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB druk met gestrande automobilisten onderweg naar de vakantiebestemming

Anwb druk met gestrande automobilisten onderweg naar de vakantiebestemming

Met de start van de zomervakantie en de uittocht van vakantiegangers meldt de ANWB dat het flink druk is. In de eerste twee weken van juli kwamen er al tienduizenden telefoontjes binnen van reizigers die hulp nodig hadden, aldus de NOS.

In de week van 3 t/m 9 juli belden ruim 58.500 mensen de alarmcentrale en andere hulplijnen van de ANWB. Een week later ging dat al om 61.800 inkomende telefoongesprekken.

Dit jaar wordt er ook gewaarschuwd om waakzaam te zijn langs de Route du Soleil. Volgens de Franse politie zijn er nepagenten actief die ’s nachts toeristen overvallen. In de Franse krant Le Figaro vertelt politiechef Alain Archaimbault Hoe deze criminelen te werk gaan: “De nepagenten rijden in auto’s zonder politiekenmerken. Als ze een buitenlandse auto willen beroven gebruiken ze een zwaailicht en willen ze dat de bestuurder op de vluchtstook stopt. Ze doorzoeken de auto, zogenaamd op zoek naar drugs maar roven dan waardevolle bagage.”

De Franse politie adviseert om niet te stoppen als een auto zonder politie-emblemen je wil aanhouden. “De Franse politie zal je niet vragen om op de vluchtstrook te stoppen voor een routinecontrole omdat zoiets gevaarlijk is”, zo laat de politiechef weten.

Tot nu toe is het onbekend of er ook Nederlanders op deze manier zijn overvallen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739