vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Britse regering wil borg in ruil voor visum

Londen

Britse regering wil borg in ruil voor visum

De Britse regering overweegt een systeem in te voeren waarbij inwoners van bepaalde landen een borg moeten betalen voor een visum.

Het gaat eerst om een proef die in november zou moeten starten. Buitenlanders uit Nigeria, Ghana, India, Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka moeten dan drieduizend pond (bijna 3600 euro) borg betalen om een visum te verkrijgen. Dit bedrag krijgen ze weer terug zodra Groot-Brittannië verlaten hebben.

Er is nog een discussie gaande of deze borgstelling voor alle visumaanvragers uit genoemde landen gaat gelden of slechts een beperkt deel met een hoog risico op illegale vestiging. Het voorstel is op veel verzet gestuit in onder andere India en Nigeria.

Groot-Brittannië zucht al jaren onder een toestroom van buitenlanders die onder valse voorwendselen het land binnenkomen maar er willen werken. Het opsporen en uitzetten van dit soort illegalen kost de overheid veel geld en het is dweilen met de kraan open.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739