vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Busongeluk Peru: Alarmcentrales repatriëren Nederlandse en Belgische slachtoffers

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Bij een ernstig busongeluk in Peru zijn afgelopen nacht 9 doden en 27 gewonden gevallen. Onder de 33 reizigers in de bus waren 22 Nederlandse toeristen. Op dit moment onderzoeken alarmcentrales hoe slachtoffers gerepatrieerd kunnen worden.

Coördineren van repatriëring

We onderzoeken nu via artsen ter plekke hoe we Belgische slachtoffers kunnen repatriëren’, zegt Ivan Cornette van reisverzekeraar Europ Assistance. ‘We wachten op de medische rapporten vanuit ziekenhuizen.’

De Belgische en Nederlandse autoriteiten werken nauw samen om de betrokken reizigers zo snel mogelijk te helpen. Het ongeval gebeurde in een regio, waar de kwaliteit van ziekenhuizen te wensen overlaat, waardoor spoedige repatriëring van reizigers gewenst is.

Frontale botsing

Vlakbij de grens met Bolivia kwam de bus in botsing met een vrachtwagen die cement vervoerde. Vermoedelijk is het ongeluk veroorzaakt door een tweede bus, die de vrachtwagen inhaalde en plotseling remde. De combinatie week uit naar de andere weghelft, waar hij frontaal op de bus botste.

Een Belgische toeriste zou nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, met zware verwondingen aan haar benen. Enkele Belgische en Nederlandse gewonden, zijn gisteren ontslagen uit het ziekenhuis. Deze wachten in een hotel op repatriëring.

Repatriëring, belangrijk onderdeel van reisverzekering

Uit een eerder geschreven artikel over repatriëring blijkt dat de kosten voor het repatriëren kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s.

Door het ongeluk in Peru wordt wederom het belang van een reisverzekering aangetoond. Vooral hulpverlening en repatriëring door de Alarmcentrale zijn in geval van nood belangrijk. Sommige reisverzekeraars vergoeden ook de kosten voor het overkomen van familieleden, zodat zij in het ziekenhuis de gewonde toeristen kunnen bijstaan. Zorg daarom altijd voor een goede reisverzekering.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739