vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visum: Toeristisch verblijf op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Hoe zit het met een visum voor Caribisch Nederland? Europese Nederlanders, Nederlanders uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba en Amerikanen hebben visumvrije toegang tot Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot maximaal zes maanden per twaalf maanden. Als deze Nederlanders of Amerikanen willen werken, dan mogen zij maximaal drie maanden werken zonder een schriftelijke verklaring van rechtswege.

Vreemdelingen van andere nationaliteiten hebben maximaal drie maanden per zes maanden vrije toegang tot Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Dat houdt in dat er voor die periode géén verblijfsvergunning nodig is. Wel moet men voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals het kunnen tonen van een bewijs van terugkeer en een paspoort dat geldig is tijdens het gehele bezoek. De periode van drie maanden kan door de ambtenaren bij de grens (KMar) ingekort worden afhankelijk van het doel van het bezoek en de middelen van bestaan.

In bepaalde situaties zijn buitenlandse vreemdelingen wél visumplichtig. Algemene vragen over Caribisch visumverlening (toeristisch cq. kort verblijf voor de landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten en voor de Nederlandse Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba) kan men richten aan de ambassade of het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden in het eigen land.

Bron: www.rijksdienstcn.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739