vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlands gezin met verlopen visum vast in Syrië

Nederlandse vrouw zit met haar Palestijnse man en hun vier Nederlandse kinderen vast in Syrië. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

De uit Soerendonk afkomstige Susan van Mierlo (39), haar Palestijnse echtgenoot en hun vier Nederlandse kinderen willen dolgraag het door een burgeroorlog geteisterde Syrië verlaten en naar Brabant komen.

Visum

Het ontbreken van een geldig visum voor de man van Van Mierlo maakt dat voorlopig echter onmogelijk. Een visum dat vorig jaar juli werd verstrekt, bleek een geldigheid van slechts drie maanden te hebben.

Tot ontsteltenis van het jonge gezin sloot de ambassade in maart plotseling haar deuren. En het aanvragen van een visum in bijvoorbeeld Jordanië of Libanon, is zo goed als onmogelijk, zegt Van Mierlo. ‘In die landen kan mijn man, omdat hij Palestijn is, nauwelijks binnenkomen. Vliegen naar bijvoorbeeld Turkije gaat momenteel ook erg moeilijk.’

Nederlandse Ambassade

Om aandacht te vragen voor hun situatie stuurde Van Mierlo vorige week vrijdag een open brief aan minister Rosenthal. Ze kreeg tot dusver alleen maar een ontvangstbevestiging. De situatie wordt inmiddels steeds nijpender. ‘In onze wijk hoor je de hele dag door explosies in de stad’.

De Brabantse, die in 1997 als reisleidster voor het eerst naar Syrië ging, heeft al in februari bij het ministerie van Buitenlandse Zaken een klacht ingediend over de handelwijze van de ambassade. Tot op heden zegt ze daarop nog geen reactie te hebben ontvangen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dit: er zou wel contact zijn geweest, aldus BZ. Ook heeft de ambassade in Syrië verblijvende Nederlanders vorig jaar al meerdere malen aangeraden om het land te verlaten.

Bron: RNW

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *