vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlands gezin met verlopen visum vast in Syrië

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Nederlandse vrouw zit met haar Palestijnse man en hun vier Nederlandse kinderen vast in Syrië. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

De uit Soerendonk afkomstige Susan van Mierlo (39), haar Palestijnse echtgenoot en hun vier Nederlandse kinderen willen dolgraag het door een burgeroorlog geteisterde Syrië verlaten en naar Brabant komen.

Visum

Het ontbreken van een geldig visum voor de man van Van Mierlo maakt dat voorlopig echter onmogelijk. Een visum dat vorig jaar juli werd verstrekt, bleek een geldigheid van slechts drie maanden te hebben.

Tot ontsteltenis van het jonge gezin sloot de ambassade in maart plotseling haar deuren. En het aanvragen van een visum in bijvoorbeeld Jordanië of Libanon, is zo goed als onmogelijk, zegt Van Mierlo. ‘In die landen kan mijn man, omdat hij Palestijn is, nauwelijks binnenkomen. Vliegen naar bijvoorbeeld Turkije gaat momenteel ook erg moeilijk.’

Nederlandse Ambassade

Om aandacht te vragen voor hun situatie stuurde Van Mierlo vorige week vrijdag een open brief aan minister Rosenthal. Ze kreeg tot dusver alleen maar een ontvangstbevestiging. De situatie wordt inmiddels steeds nijpender. ‘In onze wijk hoor je de hele dag door explosies in de stad’.

De Brabantse, die in 1997 als reisleidster voor het eerst naar Syrië ging, heeft al in februari bij het ministerie van Buitenlandse Zaken een klacht ingediend over de handelwijze van de ambassade. Tot op heden zegt ze daarop nog geen reactie te hebben ontvangen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dit: er zou wel contact zijn geweest, aldus BZ. Ook heeft de ambassade in Syrië verblijvende Nederlanders vorig jaar al meerdere malen aangeraden om het land te verlaten.

Bron: RNW

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739