vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor Angola gewijzigd

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Angola aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Algemeen’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

“Voor een verblijf in Angola wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Luanda kent geen ‘veilige’ buurten. Krotten en villa’s staan naast elkaar (zie rubriek ‘ Zware criminaliteit’).

Algemeen

In de aanloop naar de verkiezingen op 31 augustus 2012 is het mogelijk dat protestdemonstraties in toenemende mate zullen voorkomen. Demonstraties kunnen ontaarden in geweld en/of hardhandig politie-optreden.

Zorg bij het autorijden dat altijd alle portieren op slot en ramen gesloten zijn en wees alert op wat er om u heen gebeurt. Het wordt ontraden om in het donker in voor u onbekende gebieden te rijden. Wees bedacht op dronken chauffeurs, met name in het weekend aan het eind van de middag en ’s avonds.

Bezoekers die niet bekend zijn met de stad en het land worden aangeraden door een lokale contactpersoon de opvang op het vliegveld en de begeleiding tijdens het bezoek te laten organiseren.

Het is absoluut verboden om mensen in uniform, militaire installaties, publieke gebouwen, bruggen, luchthavens, etc. te fotograferen. U dient zich altijd te kunnen legitimeren.

Mobiele telecommunicatie buiten de grotere steden is niet overal mogelijk.

Gezondheidssituatie

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Angola wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Angola seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Angola kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Angola geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Angola wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade te Luanda www.angola.nlembassy.org

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme

U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht.

Zware criminaliteit

Zware criminaliteit, bestaande uit gewapende (roof)overvallen, carjacking, berovingen, etc. neemt toe. Wapenbezit is nog steeds wijd verbreid en controle daarop is nihil.

Ga met name na zonsondergang niet alleen de straat op vanwege het risico van berovingen.

Onveilige gebieden

De binnenlanden van Angola zijn niet veilig toegankelijk door landmijnen. U dient hier waakzaamheid te betrachten. Het wordt ontraden om zich hier buiten de begaanbare wegen te begeven.”

Actuele reisadviezen Angola

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen betreffende Angola: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739