vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Syrië klaagt bij VN over wegblijven van toeristen

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De VN ambassadeur van Syrië heeft bij de Verenigde Naties in New York geklaagd over het wegblijven van toeristen.

Toeristen mijden al geruime tijd het land vanwege het voortdurende geweld dat volgens de VN al aan 9.000 mensen het leven heeft gekost.

Faillissementen in de toeristenindustrie

In een brief aan de Algemene Vergadering schreef de Syrische VN-ambassadeur dat hotels failliet gaan omdat de toeristen wegblijven. De gemiddelde kamerbezetting is gezakt van 90 procent naar nog maar 15 procent. De toeristenindustrie is het zwaarst getroffen in de conflictgebieden. Veel restaurants en hotels hebben hun deuren daarom al moeten sluiten.

Schuld van reisorganisaties

Volgens de ambassadeur zit daarom ongeveer 40 procent van de mensen die een baan in toerisme hadden nu zonder werk. Hij legde de schuld hiervoor bij reisorganisaties die toeristen adviseren weg te blijven en bij vliegmaatschappijen die hun vluchten op Syrië hebben gestaakt. Ook legde hij de schuld bij ‘bepaalde gewapende terroristische groeperingen’.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739