vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Motorverzekering Unigarant al v.a. € 3,40 per maand

Motorverzekering Unigarant Met de Unigarant Motorverzekering kan je onbezorgd genieten van een mooie tourrit op jouw motor. Je bent verzekerd van een complete dekking, een aantrekkelijke premie en een betrouwbare en snelle service.

Je kiest de dekking die het beste bij jouw wensen past tegen een aantrekkelijke premie. Sluit direct de Unigarant Motorverzekering af op deze website en profiteer van een complete dekking, een aantrekkelijke premie en een betrouwbare, snelle service!

Je hebt hier al een WA verzekering voor je motor vanaf € 3,40 per maand!

De belangrijkste voordelen van de Unigarant Motorverzekering:

 • Standaard 1 jaar nieuwwaarde of aanschafwaardedekking bij Volledig Casco.
 • Helm, kleding én bagage standaard meeverzekerd.
 • Accessoires standaard meeverzekerd.
 • No-claimkorting tot maar liefst 80%.
 • Extra kortingen bij winterstop, beveiliging (track&trace-systeem) en minder kilometers (< 5.000 km per jaar).
 • 24/7 hulp van de ANWB Alarmcentrale

Dekkingsmogelijkheden Motorverzekering Unigarant

Je hebt de mogelijkheid om verschillende dekkingen te kiezen voor je motorfiets, waarmee je altijd goed verzekerd bent. Of je nu een nieuwe of tweedehands motor hebt, dat maakt niet uit. Je kan kiezen uit Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA en Beperkt Casco of WA en Volledig Casco.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Ben je aansprakelijk voor schade die je met je motor hebt veroorzaakt bij anderen? Dan zijn dit de vergoedingen:

 • € 6.100.000, – bij letselschade.
 • € 2.500.000, – bij materiële schade.
 • De schade is ook verzekerd als deze is veroorzaakt door een aangekoppelde zijspan of aanhanger.

Daarnaast krijg je hulpverlening in het buitenland bij schade:

 • De ANWB Alarmcentrale zorgt voor vervoer van de motor naar een adres in Nederland.
 • Een vergoeding voor openbaar vervoer naar een adres in Nederland.

Gedeeltelijk Casco (beperkt casco ook wel WA plus genoemd)

Met deze basisdekking ben je voor WA verzekerd en voor schade aan je eigen motor. Het gaat onder andere om de volgende schades:

 • schades die zijn ontstaan door brand, storm en natuur;
 • schade door kortsluiting, een explosie of een aanrijding met een dier;
 • diefstal (ook van de sleutels), poging tot diefstal en gevolgschade van joyriding.

Volledig Casco (ook wel all-risk genoemd)

Heb je een Volledig Casco dekking en een nieuwe motor? Dan is deze standaard één jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schades door:

 • aanrijdingen (ook eenzijdig);
 • vandalisme;
 • slippen;
 • te water raken.

Heb je een tweedehands motor, dan geldt één jaar aanschafwaardedekking.

Aanvullende dekkingen motorverzekering

 • 3 jaar aanschafwaardedekking – Bij de Beperkt Casco dekking kan je aanvullend de 3 jaar aanschafwaarde-dekking afsluiten. Je krijgt dan de volledige aanschafwaarde vergoed als jouw motor gestolen wordt of total loss is. Deze dekking is geldig tot drie jaar nadat je de motor hebt gekocht. Daarna ontvang je bij totaal verlies minimaal de dagwaarde. Heb je een Volledig Casco dekking? Dan kan je de standaard 1 jaar nieuwwaarde- of 1 jaar aanschafwaardedekking uitbreiden tot drie jaar.
 • Accessoires –  Kies je voor de Beperkt Casco of de Volledig Casco dekking, dan zijn de accessoires aan jouw motor standaard meeverzekerd tot € 500,-. Met deze aanvullende dekking kan je het verzekerd bedrag verhogen naar: € 2.500, – € 5.000, –
 • Helm, kleding en bagage – Bij de Beperkt Casco en de Volledig Casco dekking zijn jouw helm, kleding en bagage standaard meeverzekerd tot € 1.000, -. Met deze aanvullende dekking kan je het verzekerd bedrag verhogen naar: € 1.500, – € 2.500, – € 5.000, –
 • Verkeersrechtsbijstand – Met deze dekking verzeker je je van professionele juridische ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer je in een conflict komt over het verhalen van motorschade in binnen- of buitenland. Of in een conflict raakt met betrekking tot garantie, reparatie of onderhoud.
 • Schadeverzekering voor Opzittenden – Deze dekking vergoedt schade tot € 100.000, -. Het gaat hier om een vergoeding voor medische behandeling, misgelopen salaris en de kosten bij aanpassingen aan jouw woning en auto bij invaliditeit. Maar ook schade aan kleding en bagage is meeverzekerd.
 • Ongevallenverzekering voor Opzittenden – Met deze aanvullende dekking is ook de bestuurder verzekerd voor schade. De andere opzittenden zijn al verzekerd via de WA-dekking. Je bent verzekerd voor schade die jij oploopt tijdens het op- en aftstappen, tanken, een noodreparatie of tijdens het rijden. Verzekerd is letselschade van de bestuurder en eventuele opzittenden. De schade die vergoed wordt, is de werkelijk geleden schade. Bij overlijden wordt de vergoeding gedaan aan de nabestaanden. Ook schade aan kleding en bagage is meeverzekerd. Zij vergoeden de werkelijk geleden schade, bijvoorbeeld verlies van inkomen of medische behandelingen. In geval van overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval vergoeden zij een bedrag per opzittende. Bij overlijden vergoeden zij maximaal € 3.000, -, bij blijvende invaliditeit is de vergoeding maximaal € 30.000, -.
 • Vervangend vervoer – Kan je je eigen motor niet gebruiken door een verkeersongeval, diefstal of pech? Dan krijg je een vervangende motor. Je kan kiezen uit een dekking binnen Nederland of voor een dekking in heel Europa. Bij totaalverlies of een langdurige reparatie krijg je vervangend vervoer voor maximaal dertig dagen. Jij kiest zelf voor een dekking in Nederland of voor een dekking in heel Europa. Deze dekking kan alleen afgesloten worden bij motoren jonger dan tien jaar.

Premiekortingen op de motorverzekering

Bij de motorverzekering kan je verschillende kortingen krijgen. Deze kortingen gelden bijvoorbeeld voor een winterstop. Hieronder lees je meer over de verschillende kortingen.

 • Kilometerkorting – Rij je minder dan 5.000 kilometer per jaar, dan geldt er een extra korting van 10%.
 • Winterstopkorting – Wanneer je vanaf 15 december tot 1 maart niet op jouw motor rijdt, krijg je 10% korting. In deze periode krijg je geen vergoeding voor schades door deelname aan het verkeer.
 • Eigen risico korting – Voor de Beperkt en Volledig Casco dekking geldt standaard een eigen risico van € 150,-. Dit eigen risico kan je afkopen. Kies je voor een hoger eigen risico van € 250,- of € 500,-? Dan krijg je korting op de premie.
 • AutoMotorBonusPlan – Verzeker je zowel jouw motor als je auto bij Unigarant? Dan ontvang je extra no-claimkorting op uw motorverzekering.
 • Korting Track & Trace – Heb je motor een Track & Trace beveiligingssysteem? Dan ontvang je 10% korting op de diefstalpremie bij Beperkt of Volledig Casco. Daarnaast vervalt het eigen risico bij diefstal of diefstalschade.

Motorverzekering premie berekenen en afsluiten

Je kan kiezen of je de premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand en per kwartaal betaalt je een toeslag van 5%. En bij betaling per half jaar betaalt u een toeslag van 3%. Bij betaling per maand, kwartaal en half jaar wordt de premie automatisch geïncasseerd. Je krijgt tot maximaal 80% korting op uw premie als je geen schade claimt.

Hier kan je eenvoudig zelf vrijblijvend de premie voor je motorverzekering berekenen en eventueel afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over motorverzekeringen van Unigarant? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

De reisverzekeringen van Unigarant worden aangeboden i.s.m. Faber Verzekeringen te ‘s-Gravenhage (AFM nr. 12019424).

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739