vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering van de Europeesche verzekeringen afsluiten

Annuleringsverzekering van de Europeesche verzekeringen
Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten wanneer je reis niet door kan gaan door een prive gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Je krijgt een deel van je reis vergoedt.

Je kan de kortlopende annuleringsverzekering van de Europeesche volledig aanpassen aan je wensen. Zo kan je kiezen voor een standaard annuleringsverzekering of een Allrisk annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens je vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

Let op: je kan alleen een beroep doen op jouw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.*

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten? Of te laat? Bij de Europeesche kan het alsnog (in de meeste gevallen)!

Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden jij de vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kan je jouw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van jouw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

Annuleringsverzekering: waarnemer meeverzekeren

Als je wilt, kan je een waarnemer meeverzekeren bij de kortlopende annuleringsverzekering. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld jouw taken waarneemt op je werk, of die op je huis past terwijl je op reis bent. Als jouw waarnemer iets overkomt, wil je misschien je reis annuleren of eerder terugkeren zodat je zelf de zaken kan regelen. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

* Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: De Europeesche vergoedt geen schade als je de reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** Je kan géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of wanneer je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij de Europeesche bedraagt 5,9% van de reissom. Voor de Allrisk annuleringsverzekering betaal je 7%. Bij de uitbreiding ‘waarnemer’ betaal je € 10 extra per waarnemer.

Bereken hieronder de  premie van de kortlopende annuleringsverzekering:

Kortlopende annuleringsverzekering

Er zijn omstandigheden waaronder iemand een vakantie moet annuleren of afbreken. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van annulering. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld bij:

 • overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een (ex-)partner of een familielid in de 1e en 2e graad.
 • overlijden van een familielid in de 3e graad.
 • zwangerschap.
 • een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt.

Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken op basis van een van bovengenoemde redenen, vergoedt De Europeesche ook de niet gebruikte reisdagen.

Zelf sa­men­ge­stel­de rei­zen

Heb je zelf alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor je hele reis niet door kan gaan? Dan ben je verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen.

Voordelen van de Europeesche reisverzekeringen

Bij de Europeesche ben je verzekerd van kwaliteit en een efficiënte dienstverlening. De verzekerde staat centraal. Alle voordelen van de Europeesche op een rijtje:

 • Gespecialiseerd in het verzekeren van vrije tijd.
 • Vernieuwende verzekeringen en goede kwaliteit.
 • Goede bereikbaarheid, ook telefonisch.
 • Europeesche Hulplijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
 • Hulpverlening door de alarmcentrale van SOS International.
 • Winnaar Veer voor de Beste Reisverzekeraar .
 • De Europeesche is onderdeel van ASR Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over de voordelige kortlopende annuleringsverzekering van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739