vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Annuleringsverzekering vergeten of te laat? Bel Reisverzekeringblog!

Annuleringsverzekering vergeten of te laat?
Annuleringsverzekering vergeten of te laat?

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten of te laat? Bij ons kan het alsnog!

Het komt in de praktijk nog wel eens voor dat men vergeet een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan vervelende financiële consequenties hebben. Toch hebben wij meestal wel een passende oplossing bieden.

Een annuleringsverzekering vergeten? Of is de termijn van zeven dagen na het boeken verstreken? Neem contact met ons op: 055- 5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl wij kunnen je in veel gevallen helpen. Je kan dan alsnog een annuleringsverzekering afsluiten.

Waarom een annuleringsverzekering?

Wanneer je door omstandigheden niet op vakantie kan gaan, dan wil je een eerder geboekte reis annuleren. De reisorganisatie brengt hiervoor kosten in rekening, de zogenaamde annuleringskosten.

Afhankelijk van het moment van annuleren kunnen deze kosten vrij fors zijn. Want als je op het laatste moment annuleert, betaal je meestal honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan betaal je een bepaald percentage. Om dit te voorkomen kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Annuleringsverzekering binnen zeven dagen afsluiten

Een annuleringsverzekering moet meestal binnen zeven dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. De reden hiervoor is dat een annuleringsverzekering onzekere voorvallen dekt. Om te voorkomen dat er uitsluitend een annuleringsverzekering wordt afgesloten indien er schade verwacht wordt, hebben reisverzekeraars deze regel ingevoerd.

Verwarring met reisverzekering

Doordat een reisverzekering zelfs nog vijf minuten voor het vertrek kan worden afgesloten, wachten velen ook met het afsluiten van een annuleringsverzekering. De teleurstelling is groot wanneer men te horen krijgt dat dit niet meer kan omdat de termijn van zeven dagen na de boekingsdatum is verlopen.

Doorlopende annuleringsverzekering: beste optie

Ga je regelmatig op reis? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering de beste optie voor jou. Je bent het hele jaar door tegen annuleringskosten verzekerd, ook wanneer je een lastminute reis boekt. Zo vergeet je nooit om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Annuleringsverzekering vergeten?

Stel je komt er achter dat je vergeten bent een annuleringsverzekering af te sluiten, wat dan? Je belt jouw reisverzekeraar of tussenpersoon en je krijgt te horen dat je te laat bent. In vrijwel alle gevallen moet je een annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van een reis. Neem dan contact met ons op. In veel situaties hebben wij een passende oplossing voor je. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je een annulering (schade) verwacht. In dat geval is het geen onzeker voorval meer en zal er geen reisverzekeraar zijn die dat risico wil accepteren.

Vragen over annuleringsverzekeringen? Of ben je deze vergeten af te sluiten? Bel ons: 055-5400408 (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739