vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kortlopende annuleringsverzekering Europeesche (nu ASR)

Kortlopende annuleringsverzekering Europeesche
Kortlopende annuleringsverzekering Europeesche

Een Europeesche kortlopende annuleringsverzekering sluit je hier online af. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel en goed geregeld.

Let op: de naam Europeesche is veranderd in a.s.r. verzekeringen!

Annuleringsverzekering van Europeesche

Met de annuleringsverzekering van de Europeesche ben je voor en tijdens je vakantie goed verzekerd tegen annuleringskosten. Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed.

Heb je zelf alle onderdelen van je reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor jouw hele reis niet door kan gaan? Dan ben je verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen.

De voordelen van een Europeesche annuleringsverzekering:

 • Ook last-minute boekingen zijn gedekt.
 • Alle annuleringsredenen zijn te verzekeren.
 • Samengestelde reizen zijn meeverzekerd.
 • Vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.
 • Snelle vergoeding van kosten.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij de Europeesche bedraagt 5,9% van de reissom.

Annuleringsverzekering afsluiten

Bereken hier de premie en sluit een Europeesche annuleringsverzekering af. Je ontvangt de polis direct per e-mail:

Wat dekt de annuleringsverzekering van de Europeesche?

Vóór de reis: annuleringskosten. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of bijvoorbeeld als je plotseling werkeloos wordt.

Tijdens de reis: ongebruikte reisdagen. Je bent verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij:

 • Vertreksvertraging op de heenreis (minimaal 8 uur): door een onvoorziene vertraging van bijvoorbeeld jouw vliegtuig komt later aan op de bestemming.
 • Ziekenhuisopname: jij of jouw medeverzekerde wordt onverwacht opgenomen in het ziekenhuis.
 • Eerder terugkeren van jezelf of een medeverzekerde

Je bent verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van jouw eigendom (huurwoning of het bedrijf waar je werkt) waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Wanneer moet ik een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering moet je altijd direct bij de boeking of binnen 7 dagen na de boeking afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen probleem het kan hier alsnog.

Let op: sluit je deze verzekering later dan 7 dagen na boeking van uw reis? Dan verleent de Europeesche annuleringsverzekering geen uitkering voor een claim als gevolg van bestaande ziekte(n), aandoening(en) of afwijking(en) bij verzekerde, familieleden in 1e of 2e graad of huisgenoten.

Wie is verzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering?

Iedereen die een reis boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis.

Wat wordt er uitgekeerd bij schade?

Standaard wordt bij annulering vóór vertrek de volledige reissom door de Europeesche vergoed. Moet de reis voortijdig worden afgebroken, dan worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. Je krijgt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging langer dan 8 uur.

Uitbreidingen kortlopende annuleringsverzekering

Met de uitbreiding ‘waarnemer’ kan je bijvoorbeeld jouw compagnon of oppas meeverzekeren. Je ontvangt dan een vergoeding als je moet terugkeren omdat er iets met deze persoon gebeurd is.

Waarom Europeesche Verzekeringen?

De Europeesche is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739