vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bezoek uit Rusland: Schengenvisum voor Nederland aanvragen

Bezoek uit Rusland: Schengenvisum voor Nederland aanvragen

Bezoek uit Rusland: Schengenvisum voor Nederland aanvragen

Lees hier informatie over de procedure voor een visumaanvraag voor Russische bezoekers aan Nederland.

Wil je familie, vrienden of een partner uit Rusland over laten komen, dan moet daarvoor een Schengenvisum worden aangevraagd. Onderdanen van de Russische federatie zijn visumplichtig voor Nederland en andere Schengenlanden.

De Nederlandse ambassade in Moskou maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het dichtstbijzijnde VFS Global kantoor. Neem voor alle vragen contact op met het callcenternummer: +7 (499) 709 83 38 of +7 (499) 703 36 75 (maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur). Je kan ook per e-mail contact met VFS Global opnemen via info.nethrus@vfsglobal.com .

VFS Global heeft kantoren in de volgende plaatsen in de Russische Federatie:

 • MOSKOU – Adres: Business-centrum “Sirius-park”, Kashirskoe shosse, 3 bld 2/9  Moskou, 115230
 • ST. PETERSBURG – Adres: Bolshaya Raznochinnaya, 16/7. Ingang vanaf de zijkant van Chkalovsky prospect, Business Center “Chkalovsky”, St.Petersburg, 197110
 • ROSTOV AAN DE DON – Adres: 24 / 2v Trolleybusnaya straat, 2 verdieping, Rostov aan de Don, 344065
 • KAZAN – Adres: 420021, Kazan, Parizhskoy Kommuny str. 8 (ingang vanaf straat Moskovskaya)
 • YEKATERINBURG – Adres: Yekaterinburg, Kuibysheva str. 44, 2e verdieping Panorama Business Hotel
 • KRASNODAR – Adres: Akademika Pavlova str., 64
 • NOVOSIBIRSK – Adres: 630132, Novosibirsk, Cheluskintsev str., 15,
 • SAMARA – Adres: 443001, Samara, Michurina str., 78, kantoor 2, 2e verdieping, zakenhandel “Millenium”.
 • VLADIVOSTOK – Adres: 690091, Vladivostok, Okeanskiy prospect, 17, kantoor 601

Nederlandse ambassade in Moskou

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Renée Jones-Bos
 • Adres: Kalashny Pereulok 6, 115127 Moskou
 • Telefoon: +74957972900 – 24 uur per dag, 7 dagen per week Noodgevallen buiten kantooruren: +31 247 247 247
 • Fax: +74957972904
 • E-mail: mos@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot vrijdag: 9.00 – 13.00 uur en 14.00 – 17.00 uur. Controleer de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens voor de Consulaire Afdeling

 • Telefoon: +7 495 797 29 79 (14:00 – 16:00 uur)
 • E-mail: mos-ca@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot vrijdag: 8.30 – 10.30 uur en 14.00 – 15.00 uur (alleen op afspraak, tenzij anders aangegeven)

Benodigde documenten voor een visumaanvraag

Voor een privébezoek aan Nederland kan je familie, vriend of partner uit Rusland een Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) aanvragen. Dit visum wordt ook wel een toeristenvisum genoemd. Hiervoor zijn onder andere de volgende documenten verplicht:

 • Volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraag formulier.
 • Twee recente paspoort foto’s.
 • Paspoort minimaal drie maanden geldig na afloop van de duur van het gewenste visum.
 • Reisverzekering geldig voor alle Schengenlanden met een minimale dekking van € 30.000, – voor urgente medische behandeling, opname in het ziekenhuis en repatriëring.
 • Officiële schriftelijke door de gemeente gelegaliseerde garantverklaring/uitnodiging van de referent.

De complete lijst met benodigde documenten staan op de website van VFS Global.

Denk ook aan de verplichte reisverzekering!

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Dit betekent dat iedereen in Rusland die een visum aanvraagt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30.000,- inclusief medische – en repatriëringskosten.

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Komt er familie of een partner uit Rusland naar Nederland? Of vraag je een Schengenvisum aan? Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum. Wij bieden je zelfs de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een Schengenreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in Rusland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en je gast uit Rusland is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar Rusland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan gebruiken voor de visumaanvraag?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je gast uit Rusland.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Ja, voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn Russische vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Deze reisverzekering is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739