vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visum voor Nederland aanvragen

Visum voor Nederland aanvragen
Visum voor Nederland aanvragen

Een visum voor Nederland aanvragen is tijdrovende procedure. Door het Schengenverdrag worden er aanzienlijke eisen gesteld bij een visumaanvraag. Zo moet de buitenlandse gast een medische reisverzekering afsluiten en deze kunnen tonen bij het afhalen van een visum voor Nederland.

Medische reisverzekering afsluiten

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het aanvragen van een visum voor Nederland. Ook kun je hier eenvoudig een medische reisverzekering afsluiten voor je buitenlandse partner of gast. Daarvoor bieden wij meerdere opties. De reisverzekeringen die je via Reisverzekeringblog kunt afsluiten, voldoen aan alle eisen voor het verkrijgen van een visum voor Nederland. De premie voor deze medische reisverzekering heb je al vanaf € 2,- per dag en kun je zelf afsluiten op deze website.

Buitenlandse partner

Veelal wordt er een visum aangevraagd voor een buitenlandse partner of familielid. Hij of zij kan kennismaken met Nederland en mag op een Visum Kort Verblijf maximaal 90 dagen hier verblijven. Je kunt met een visum voor Nederland ook naar de andere 26 Schengenlanden reizen. Het visum wordt daarom ook wel een Schengen visum genoemd.

Visum Nederland aanvragen

Voor het aanvragen van een visum voor Nederland gelden een aantal voorwaarden. Zo moet je bij het aanvragen van een visum een reisdocument (paspoort) laten zien. Dit reisdocument moet op de laatste dag van je visumperiode nog drie maanden geldig zijn. De  voorwaarden voor een visum kunnen per nationaliteit en per aanvraag verschillen. Informeer daarom vooraf bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat.

Nederlandse ambassade

Een visum voor Nederland moet altijd op de Nederlandse ambassade worden aangevraagd. Dat betekent dat je buitenlandse partner of gast persoonlijk naar de Nederlandse ambassade in het land van herkomst moet gaan. In sommige gevallen kan een visum ook worden aangevraagd bij een Nederlands consulaat. Woont je partner bijvoorbeeld in Thailand, dan is een bezoek naar de Nederlandse ambassade in Bangkok vereist.

Beslissing over aanvraag visum Nederland

De ambassade of het consulaat beslist zelf of de buitenlandse gast een visum voor Nederland krijgt. Een Schengen visum geeft toegang tot 26 Europese landen, sommige landen willen daarom geïnformeerd worden over visumaanvragen. Dit heet de verplichte consultatie. De Nederlandse ambassade kan daarnaast een visumaanvraag ter beoordeling voorleggen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of aan het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Meer informatie: Nederlandse ambassades

Kosten visum voor Nederland

De afhandeling van een visumaanvraag duurt minimaal enkele dagen tot maximaal 2 maanden. In uitzonderlijke gevallen kan dit langer duren. Een visum aanvragen kost geld. De kosten bedragen:

  • gratis voor kinderen tot 6 jaar;
  • € 40 voor kinderen tussen 6 en 12 jaar;
  • € 80 voor personen ouder dan 12 jaar;
  • € 35 voor onderdanen uit Albanië, Bosnië-Herzegovina, Moldavië, Oekraïne en Rusland.

De kosten moeten betaald worden bij de ambassade of het consulaat om de aanvraag in behandeling te laten nemen. In principe betaal je een visumaanvraag in lokale valuta. Extra kosten die bij de aanvraag worden gemaakt, zoals faxkosten, kunnen voor rekening van de aanvrager komen. Bij afwijzing van uw visumaanvraag krijg je het bedrag niet terug. De prijs van het visum is vastgesteld in Schengenverband.

Verplichte medische reisverzekering voor visum

Bij de kosten voor een visumaanvraag voor Nederland komt ook de premie voor de verplichte medische reisverzekering:

  • Deze moet eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen of dringende medische zorg (bijvoorbeeld spoedbehandeling in een ziekenhuis) dekken.
  • De reisverzekering moet voor het hele Schengengebied geldig zijn en een minimale dekking hebben van € 30.000,-. De reisverzekering moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn.
  • Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet je bij de indiening van de aanvraag, of pas bij afgifte van het visum laten zien. Informatie over de in jouw land geldende situatie kun je krijgen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Reisverzekering voor visum Nederland afsluiten

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Procedure visumaanvraag Nederland

Wil je meer weten over de exacte procedure voor een visumaanvraag? Lees dan dit artikel: www.reisverzekeringblog.nl/procedure-visumaanvraag-reisverzekering

Vragen?

Heb je vragen over een visum reisverzekering voor Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739