vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek Europeesche Verzekeringen: 34% reizigers ziek tijdens vakantie

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Nederlanders worden veelvuldig ziek tijdens de vakantie en jongeren bereiden zich beter voor, dat blijkt uit recent onderzoek onder 500 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van Europeesche Verzekeringen.

Ziek tijdens vakantie

Uit het onderzoek van de Europeesche blijkt dat ruim een derde (34%) van de Nederlandse vakantiegangers wel eens ziek is geweest op vakantie. De Europeesche benadrukt dan ook dat het belangrijk is om voor je vakantie je te verdiepen in de gezondheidsrisico’s die men loopt in het buitenland. Een goede reisverzekering maakt onderdeel uit van de juiste voorbereiding.

Top 5 vakantiekwalen

De meest voorkomende vakantiekwalen waar Nederlandse vakantiegangers mee te maken hebben zijn:

  1. Acute diarree (51%)
  2. Verbrand door de zon (44%)
  3. Insectensteek of -beet (30%)
  4. Verstopping (16%)
  5. Wagen-/lucht-/zeeziek (13%)

Voorbereiding op gezondheidsrisico’s

Jongeren oriënteren zich beter op mogelijke gezondheidsrisico’s dan ouderen. Zij geven vaker aan zich via verschillende websites te informeren over eventuele ziektes op reis (28%). Van de reizigers boven de 35 raadpleegt maar iets meer dan 10% het internet ter voorbereiding op gezondheidsrisico’s.

Mannen versus vrouwen

Vrouwen bereiden zich iets beter voor op gezondheidsrisico’s op de vakantiebestemming. Zo nemen zij vaker een reisapotheek of EHBO-kit mee dan mannen (66% versus 56%). Mannen treffen in vergelijking tot vrouwen zelfs vaker helemaal geen voorbereidingen voor mogelijke vakantiekwalen (12% versus 5%).

Naarmate de reisbestemming verder weg is, nemen de voorbereidingen toe. Ook hier scoren jongeren beter. Ruim een derde (35%) van de reizigers tussen 18 en 34 jaar zorgt voor de juiste vaccinaties en anti-malariatabletten terwijl maar 20% van de Nederlanders van 35 jaar en ouder dit doet. Deze laatste groep neemt wel vaker medische informatie mee van henzelf en hun reisgenoten (35%).

Reisverzekeringspapieren vergeten

Er gaat nogal eens wat mis in de voorbereiding van de vakantie. Zelfs 20% van de Nederlanders laat zijn reisverzekeringspapieren thuis liggen. Ongeveer 40% van de reizigers neemt geen EHBO-kit of reisapotheek mee.

Medische informatie per land op je iPhone

Om vakantiegangers een onbekommerde vakantie te bezorgen heeft Europeesche Verzekeringen in samenwerking met Dokterdokter.nl een medische iPhone app ontwikkeld voor reizigers: Hulp op Zak.

Via de app krijgen reizigers medische informatie over hun (toekomstige) vakantieland. Wat zijn veel voorkomende ziektes? En is het bijvoorbeeld verstandig om je vooraf te laten vaccineren? Tevens is de app voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak, een medisch woordenboek in zeven talen en de telefoonnummers van alle Nederlandse alarmcentrales.

De app werkt ook zonder internetverbinding en is voor iedereen gratis verkrijgbaar via de App Store.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739