De kans dat je tijdens uw reis te maken krijgt met een onveilige situatie is klein. Maar mocht het toch gebeuren, dan is het fijn om goed geïnformeerd te zijn. Lees onderstaande informatie van de Europeesche Verzekeringen door, zodat je goed voorbereid op reis gaat.
Hoe is de veiligheidssituatie in het land?
Wil je weten of het veilig is om naar een bepaald land te reizen? Lees dan het meest recente reisadvies:
Andere handige websites zijn:
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wijs-op-reis
www.europa-nu.nl/id/vhbilg3um0ze/reizen_wat_te_doen_als_er_iets_misgaat
Reis je door een gebied waar het (politiek) onrustig is?
Check dan regelmatig het nieuws en download de BZ Reisadviesapp. Deze app van het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt je bij een goede voorbereiding van jouw reis. In geval van nood heb je met de app altijd de contactgegevens van de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat bij de hand. En met de notificaties ben je altijd op de hoogte van veranderingen in het reisadvies van je bestemming. Kijk op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/reisadvies-app
Moet je tijdens je reis extra kosten maken?
En wil je dat jouw reisverzekering hiervoor een vergoeding verstrekt? Bel dan altijd eerst met de Hulplijn/alarmcentrale. Extra onvoorziene kosten komen alleen voor vergoeding in aanmerking als die zijn gemaakt in overleg met en na toestemming van de Europeesche Hulplijn, SOS-International of de Europeesche.
Is er een actuele gebeurtenis die invloed heeft op jouw reis? Bijvoorbeeld de uitbraak van een virus of extreme weersomstandigheden waardoor je vlucht niet vertrekt?
In zo’n geval beschrijft de Europeesche vaak wat de gevolgen zijn voor je verzekering als je bijvoorbeeld wilt annuleren. Dit doet de Europeesche onder de rubriek ‘Veelgestelde Vragen’. Typ de naam van het land van bestemming in bij ‘Veelgestelde Vragen‘ om hier informatie over te vinden.
Heb je belangrijke hulpnummers bij de hand voor het geval dat?
Sla belangrijke nummers op in je telefoon. Of download de ‘Hulp op Zak-app‘ van de Europeesche. Daarmee heb je de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales bij de hand.
Weet je wat je moet doen als je een dokter nodig hebt op reis?
Als je een arts nodig hebt in het buitenland, raden wij je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Europeesche hulplijn (+31 20 6515 777). De medewerkers kunnen je snel verwijzen naar een goede arts in de buurt van jouw vakantieadres.
Neem je zorgverzekeringspas mee op reis, want daarmee bewijs je dat je verzekerd bent voor medische hulp binnen Europese landen. Waarschijnlijk staat op uw zorgpas “European Health Insurance Card” of het symbool daarvoor. Zo niet, dan kan je een speciaal formulier van de zorgverzekeraar aanvragen waarop staat dat je voor medische kosten verzekerd bent in Europa.
Laat familie en reisgenoten ook weten waar je verzekerd bent en welke alarmcentrale ingeschakeld moet worden in geval van nood.
Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.