vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ICE in mobiele telefoon belangrijk in noodgevallen

ICE is de internationale afkorting voor: In Case of Emergency. Gebruik deze afkorting  bij de adressen in je mobiele telefoon, zodat hulpverleners weten wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent.

In geval van nood
Hulpverleners willen graag snel contact opnemen met familieleden of andere personen om ze te informeren over de situatie van het slachtoffer. Ook kan het zijn dat ze snel informatie nodig hebben (denk daarbij aan bloedgroep, gebruikte medicijnen, allergieën, enz.). Om te voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen, is het belangrijk om de codering ICE te gebruiken bij de contactpersonen in je mobiele telefoon. De kans is dan groter dat de juiste persoon gebeld gaat worden en niet een vage kennis die toevallig bovenaan je telefoonlijst staat.

Hoe werkt ICE?
In een noodgeval hebben slachtoffers meestal wel een mobiele telefoon bij zich, maar hulpverleners weten niet wie ze

ICE opnemen in je telefoon

ICE opnemen in je telefoon

uit de lijst met nummers moeten waarschuwen Sla daarom in je mobiele telefoon het nummer op van de persoon die gebeld moet worden in geval van nood, met als naam ICE (= in case of emergency). Dan weten de hulpverleners met wie ze contact moeten opnemen, als je zelf niet in staat bent om ze dat te vertellen.

Tips

  • Als iemand wil dat er meerdere personen gecontacteerd worden, kunnen zij meerdere ICE-nummers in hun toestel zetten. Daarvoor kunnen codes als ICE 1, ICE 2, ICE 3 gebruikt worden.
  • Zet bij het invoeren van het ICE-contact een spatie vóór ICE. Op die manier komen de ICE-nummers bij de meeste toestellen boven in de contactenlijst te staan. Dit voorkomt dat men eerst naar de “i” moet scrollen.
  • Kopieer de naam van de gewenste contactpersoon en voeg daarna “[spatie]ICE1”, “[spatie]ICE2” etc. toe voor de naam. Op die manier blijft deze contactpersoon ook nog in de normale alfabetische lijst staan.

ICE is een internationale afspraak
Hoewel het geen officiële door de overheid ondersteunde campagne betreft, roepen internationale organisaties zoals het Rode Kruis maar ook het Korps Landelijke Politiediensten mensen op om het ICE-initiatief te ondersteunen en te gebruiken. Ook reisverzekeraars waaronder de Europeesche promoten actief het gebruik van ICE.

Belangrijk voor op reis of vakantie
Zorg, voordat je op reis of vakantie gaat, dat je een ICE-nummer (of meerdere) in je mobiele telefoon hebt gezet. Vergeet dan vooral niet om het internationale telefoonnummer er in te zetten, dus met de landcode van Nederland:
Toets 00 of + gevolgd door de landcode (Nederland = 31), daarna netnummer zonder 0 en het abonneenummer.

Meer informatie over ICE: Wikipedia.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739