vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering van Europeesche Verzekeringen al v.a. € 0,92 per dag

Reisverzekering van Europeesche Verzekeringen

Reisverzekering van Europeesche Verzekeringen

Een kortlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen betekent: goed en voordelig verzekerd bij de grootste reisverzekeraar van Nederland! En dat al vanaf 0,92 per persoon per dag (Europadekking).

Met een reisverzekering van de Europeesche ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens jouw vakantie. Bijvoorbeeld kosten die je maakt als je noodgedwongen eerder terugkeert naar huis of juist extra verblijfskosten doordat je niet op de geplande datum terug kunt keren. Hulp nodig? Bel SOS International, zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Je kan de reisverzekering van de Europeesche uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld bagage, ongevallen en geneeskundige kosten. Profiteer van de voordelen:

 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekeren.
 • Snelle afhandeling van/bij schade.
 • Sportrisico’s meeverzekerd, ook voor abseilen en raften.

Bereken hieronder de premie.

 Standaarddekking

Dit is standaard gedekt op de kortlopende reisverzekering van de Europeesche:

Dekking Basis Uitgebreid Optimaal
Personenhulp kostprijs kostprijs kostprijs
Extra onvoorziene kosten kostprijs kostprijs kostprijs
Telecommunicatiekosten € 50,- € 100,- € 150,-
Extra kosten na een natuurramp € 450,- € 450,- € 450,-
Schade aan uw vakantieverblijf
(alleen als de schade hoger is dan € 25,-)
€ 100,- € 300,- € 500,-

Wat kan je zelf kiezen?

Je kan de standaarddekking uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Dekkingsgebied: Europa of wereld
 • Extra sportuitrusting
 • Geld
 • Hulp en huur vervoermiddel
 • Ongevallen
 • Rechtsbijstand
 • Skiën en snowboarden
 • Bagage
 • Geneeskundige kosten

Dekkingsgebied: Europa of wereld

Als dekkingsgebied kan je kiezen uit Europa of wereld. Wanneer je kiest voor de dekking Europa, ben je verzekerd in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon. Als je kiest voor de dekking Wereld, ben je in elk land ter wereld verzekerd.

Extra sportuitrusting

Je kan een extra dekking voor sportuitrusting kiezen. Je krijgt voor jouw sportuitrusting, per verzekerde, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage.

Geld

Met deze dekking ben je verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens jouw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekerde.

Hulp en huur vervoermiddel

Je kan een extra dekking kiezen voor hulp en huur van jouw vervoermiddel. Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters met een Nederlands kenteken waarmee je vanuit Nederland op reis gaat. Het besturen van dit vervoermiddel moet toegestaan zijn met een rijbewijs A, B of BE. Je bent dan verzekerd in Europa.

Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kan je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland en niet voor huurauto’s die in het buitenland gehuurd worden.

Wat krijgt je vergoed?

Het overzicht met dekkingen op deze pagina toont wat je maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Kostprijs betekent dat de Europeesche de schade volledig zal vergoeden.

Hulp en Huur vervoermiddel Bedrag
Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn
Hulp en repatriëring van uw voertuig Kostprijs
Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen) € 125,-
Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen) € 75,-
Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig € 1.000,-
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg € 150,-
Verzending onderdelen € 150,-

Ongevallen

Met deze aanvullende dekking verzeker jij jezelf en jouw dierbaren voor de kosten bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reis. De dekking biedt een eenmalige extra uitkering voor de kosten die deze tragische gebeurtenissen met zich meebrengen.
Voor andere medische kosten als gevolg van een ongeval op reis ben je voldoende verzekerd met de dekking ‘Geneeskundige kosten’.

Rechtsbijstand

Met deze dekking ben je verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:

 • Juridische meningsverschillen – deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die je hebt afgelegd of nog gaat afleggen;
 • Verhaalsbijstand – als een ander aan jouw persoonlijk of aan je spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandsverzekeraar gaat dan de schade voor je verhalen op die ander;
 • Strafbijstand – in een tegen jou aangespannen strafzaak (maar niet als je opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet hebt overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
 • Contractbijstand – als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die je in rechtstreeks verband met de reis hebt gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
 • Waarborgsom – voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor jouw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

Je krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat je hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Hier kan je wat je maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld is.

Rechtsbijstand Bedrag
Binnen Europa Kostprijs
Buiten Europa (alleen bij Werelddekking) € 25.000,-

DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die je van de rechter moet betalen of de proceskosten die je moet betalen. Deze kosten worden tot maximaal de op het dekkingsoverzicht vermelde bedragen per juridisch meningsverschil vergoed.

Skiën en snowboarden

Je kan een extra dekking voor skiën en snowboarden kiezen. Ga je op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om de extra risico’s die je mogelijk in dat geval loopt mee te verzekeren. Met deze dekking ben je verzekerd tijdens het skiën en snowboarden.

Geneeskundige kosten, bagage en ongevallen

De dekking Skiën en Snowboarden is een ‘upgrade’ van de andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee jij het extra risico verzekert dat je loopt tijdens de wintersport. De dekking zorgt ervoor dat de dekkingen die je hebt afgesloten – zoals Geneeskundige kosten, Bagage en Ongevallen – ook van toepassing zijn tijdens jouw wintersportvakantie. Als jouw wintersportartikelen beschadigd raken of je krijgt een ongeluk op de piste, dan krijg je een vergoeding.

Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden jouw spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking ‘Skiën en Snowboarden’ hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor ‘Geneeskundige kosten’ en ‘Bagage’. Alleen dan krijg je de medische kosten en spullen vergoed. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals ‘Ongevallen’, ‘Rechtsbijstand’ of bijvoorbeeld ‘Extra sportuitrusting’.

Ongebruikte skipassen,-lessen en -uitrusting

Kan jouw skivakantie door een verzekerde gebeurtenis niet (volledig) doorgaan, dan krijg je een vergoeding voor de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde ski-uitrusting. Ook wanneer je deze artikelen in het buitenland hebt gehuurd.

Bagage

Je bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten. Let op: je bent niet verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld. Dit ben je alleen wanneer je de dekking Geld bij jouw reisverzekering hebt afgesloten.

Bagage, totaal Basis € 1.000,- Uitgebreid € 3.000,- Optimaal € 5.000,-
waarvan maximaal voor:
iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software) € 500,- € 1.500,- € 2.500,-
Mobiele telefoons, smartphones € 100,- € 300,- € 500,-
Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges € 100,- € 300,- € 500,-
(Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten € 250,- € 300,- € 500,-
Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten € 250,- € 300,- € 500,-
Reisdocumenten Kostprijs Kostprijs Kostprijs
Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel € 500,- € 750,- € 1.000,-
Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent € 100,- € 350,- € 500,-
Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn € 100,- € 300,- € 500,-
Vervoerskosten voor teruggevonden bagage € 250,- € 250,- € 250,-
Noodaanschaf toiletartikelen en kleding € 100,- € 250,- € 350,-
Eigen risico per gebeurtenis per reis € 100,- € 50,- € 0,-

Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld.

Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op je polis vermeld. Heb je gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan ben je standaard verzekerd voor geld.

Geneeskundige kosten

Met deze uitbreiding krijg je de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doet de Europeesche voor zover jouw  zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat je een geldige Nederlandse basis zorgverzekering hebt.

Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat je de behandeling niet kon uitstellen tot je terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan je u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van jouw vakantiebestemming.

In onderstaand overzicht met dekkingen zie je wat je maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde. Kostprijs wil zeggen dat de Europeesche de schade volledig zal vergoeden.

Geneeskundige kosten: Basis Uitgebreid Optimaal
Gemaakt buiten Nederland kostprijs kostprijs kostprijs
Gemaakt in Nederland € 500,- € 1.000,- € 1.000,-
Tandheelkundige kosten € 250,- € 350,- € 500,-

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende reisverzekering van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739