vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering v.a. € 10,17 per maand (permanent in het buitenland)

Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering

Woon je permanent in buitenland en ben je op zoek naar een flexibele doorlopende reisverzekering die je kan aanvullen met eigen gekozen dekkingen zoals een annuleringsdekking? Dan kan je hier terecht.

Wanneer je definitief naar het buitenland verhuisd of daar al woont zal je merken dat het vrijwel onmogelijk is om dan nog een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering lukt meestal wel, maar een doorlopende reisverzekering afsluiten is niet eenvoudig. Gelukkig hebben wij de oplossing voor dit probleem.

De doorlopende reisverzekering heb je al vanaf € 10,17 per maand (afhankelijk van je leeftijd en de gekozen dekkingen).

Ga je voor maximaal 24 maanden naar het buitenland om er te wonen en/of te werken? Dan is de Tijdelijk in het Buitenland-doorlopende reisverzekering meer geschikt.

Wonen in het Buitenland doorlopende reisverzekering

Dit pakket biedt alle verzekeringen die van belang zijn wanneer je langere tijd in het buitenland gaat wonen, bijvoorbeeld als je gaat emigreren of voor meerdere jaren wordt uitgezonden door jouw werkgever. Kortom de ‘De Wonen in het Buitenland-verzekering’ is geschikt voor onder andere:

 • Emigranten
 • Expats
 • Pensionados
 • Digitale nomaden (Digital Nomads)

En voor alle andere Nederlanders die definitief of voor langere tijd in het buitenland gaan wonen.


De Wonen in het Buitenland-doorlopende reisverzekering is ook geldig als je naar een code oranje of code rood land/gebied reist of er woont (ivm de corona pandemie). Dus geen beperkingen voor je reis- en/of ziektekostenverzekering inzake Covid-19!


Doorlopende reisverzekering Nederlanders in buitenland

Je kan hier deze flexibele doorlopende reisverzekering afsluiten, wanneer je permanent in het buitenland woont. De belangrijkste eigenschappen van de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland zijn:

 • Doorlopend maar wel dagelijks opzegbaar.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Werelddekking met of zonder de Verenigde Staten.
 • Geen leeftijdsrestricties (ook geschikt voor personen van boven 70 jaar).
 • Volledige dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood) zelfs in geval van een corona uitbraak.
 • De doorlopende reisverzekering kan je zelf samenstellen met dekkingen die jij belangrijk vindt, zoals:
  • SOS-dekking voor hulpverlening, redding, opsporing en repatriëring.
  • Annuleringsverzekering voor als je onverhoopt niet op reis kan.
  • Ziektekostenverzekering met dekking voor medische kosten.
  • Ongevallenverzekering, keert uit bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Zoals je ziet biedt de doorlopende reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland veel flexibiliteit. Zo kan je de ziektekostenverzekering uitsluiten, bijvoorbeeld omdat je al een internationale ziektekostenverzekering hebt.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Onbeperkte looptijd

De Wonen in het Buitenland-verzekering heeft een onbeperkte looptijd. Maar als je niet tevreden bent over deze verzekering of je komt terug naar Nederland dan kan je deze dagelijks en per direct opzeggen. Te veel betaalde premie wordt dan terugbetaald. Om op te zeggen hoef je alleen maar een e-mail, fax of brief te sturen.

Bij definitieve terugkeer naar Nederland moet de Wonen in het Buitenland-verzekering worden beëindigd. Wat de ziektekostenverzekering betreft, val je dan (weer) onder de wettelijke verplichting van Nederlandse basisverzekering.

Premie berekenen en aanvragen

Bereken hieronder vrijblijvend de premie voor de Wonen in het Buitenland-verzekering:

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

 • Verzekering voor personen die voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaan.
 • Bepaal zelf hoe uitgebreid jouw ziektekostenverzekering is.
 • Naar keuze dekking voor onder andere reizen, inboedel en rechtsbijstand.
 • Je bent wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent.
 • Aantrekkelijke korting als je de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden.

Voor wie is de verzekering?

Ziektekostenverzekering

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ga je naar het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk of om van je pensioen te genieten? Dan bepaalt jouw persoonlijke situatie of je de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden. Als je de basisverzekering niet mag aanhouden, kan jij je met de Wonen in het Buitenland-verzekering jezelf toch goed verzekeren tegen ziektekosten in het buitenland.

Moet je verplicht de Nederlandse basisverzekering aanhouden? Dan kan de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering een nuttige aanvulling zijn. Bijvoorbeeld omdat je:

 • Naar een land gaat waar de medische zorg duur is, want je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.
 • Naar een land of gebied reist waar het onveilig kan zijn; De verzekeraar vergoedt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Wat vergoedt de verzekering?

Ziektekostenverzekering

Je kan voor de ziektekostenverzekering kiezen uit drie dekkingen:

1. Regular

Vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:

 • second opinion;
 • huisarts en genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg, ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie (maximaal aantal behandelingen);
 • logopedie (maximaal aantal behandelingen);
 • psychotherapie (maximaal aantal behandelingen);
 • kosten eigen ziekenvervoer;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

2. Uitgebreid

Vergoeding van alle kosten die onder de Regular-dekking vallen, plus onder andere:

 • preventieve geneeskunde;
 • alternatieve geneeswijzen;
 • brillen en lenzen;
 • orthodontie (tot 21 jaar);
 • kunst- en hulpmiddelen;
 • anticonceptie;
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg;
 • vruchtbaarheidsbevordering (na twaalf maanden);
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 475,-.

3. DeLuxe

Vergoeding van alle kosten die onder de Uitgebreid-dekking vallen, plus onder andere:

 • onbeperkt fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en chiropractie;
 • onbeperkt logopedie;
 • orthodontie (vanaf 21 jaar);
 • zwangerschap, bevalling en kraamzorg;
 • eens per vijf jaar body scan of compleet preventief onderzoek;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 600,-.

De ziektekostenverzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wil je precies weten wat je vergoed krijgt? Bekijk dan het dekkingsoverzicht (pdf) of de polisvoorwaarden (pdf).

De kosten voor medische zorg zijn wereldwijd erg verschillend. Daarom kan je bij Verzekeringen kiezen uit drie regio’s:

 • Wereld: Bij deze dekking ben je verzekerd voor ziektekosten in de hele wereld, dus ook in de Verenigde Staten.
 • Wereld, exclusief VS: Je bent in de hele wereld verzekerd voor ziektekosten, behalve in de Verenigde Staten.
 • Wereld, exclusief VS, China, Hongkong, Maleisië, Singapore en Indonesië: Je bent wereldwijd verzekerd voor ziektekosten, behalve in de Verenigde Staten en de genoemde Aziatische landen.

Als je tussentijds naar een land reist waarvoor je niet verzekerd bent, dan kan je de dekking tijdelijk uitbreiden. Neem contact op met de verzekeraar.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je  krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Tandarts-dekking

De Tandarts-dekking kan je afsluiten als aanvulling op de ziektekostenverzekering. Je kiest zelf het verzekerde bedrag (€ 350,-/€ 700,-/€ 1.050,-) per verzekerde periode. Tot dit bedrag vergoedt de verzekeraar onder andere:

 • Halfjaarlijkse periodieke controle.
 • Medisch noodzakelijke tandheelkunde, zoals diagnostiek, preventie en gebitsreiniging.
 • Wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen.
 • Vullingen en verdovingen.

Je krijgt geen vergoeding voor cosmetische behandelingen, zoals het bleken van tanden. Voor de Tandarts-dekking geldt geen eigen risico.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plekke niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen).

Heb je al de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • Diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van je keuze);
 • Repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan jouw woning, inboedel of bedrijf in Nederland. Digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; Je kunt dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;

In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld jouw annulerings- en overboekingskosten als:

 • een familielid in de 1e of 2e graad (bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus) overlijdt waardoor je zo snel mogelijk terug naar huis wilt;
 • de door jouw gereserveerde accommodatie schade oploopt en niet meer geschikt is voor verblijf;
 • jouw woning of bedrijfspand ernstige schade oploopt waardoor je de reis moet afbreken.

De verzekering vergoedt € 2.000,- of € 5.000 per persoon per reis (afhankelijk van je keuze). Het maakt niet uit of je zakelijk of privé reist.

Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend (negatief) reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer. Voor deze verzekering heb je geen eigen risico.

Ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval. De uitkering bedraagt:

 • bij blijvende invaliditeit € 25.000,-/€ 50.000,-/€ 100.000,-/€ 150.000,- (afhankelijk van de mate van invaliditeit krijg je een percentage van dit bedrag uitgekeerd) en/of;
 • bij overlijden € 5.000,-/€ 10.000,-/€ 25.000,-/€ 50.000,-.

De uitkering is lager als er sprake is van een motorongeval. De ongevallenverzekering dekt geen medische kosten na een ongeval. Hiervoor kan je de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering afsluiten.

Voor welke periode sluit ik deze verzekering af?

Je sluit de Wonen in het Buitenland-verzekering af voor onbepaalde tijd. De annuleringsverzekering sluit je af voor minimaal één jaar. Je kan de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Als je al premie hebt betaald voor de periode na de beëindigingsdatum, dan krijg je die terug.

Als je definitief terugkeert naar Nederland, dan val je voor ziektekosten (weer) onder de verplichte basisverzekering. Geef dan jouw terugkeer aan ons door, zodat de verzekering kan worden stopgezet.

Wat kost de Wonen in het Buitenland-verzekering?

Ziektekostenverzekering

Je kan online de premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Regular, Uitgebreid of DeLuxe);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering aanhoudt; in dat geval krijg je korting op de premie.

Jouw leeftijd is van invloed op de premie van de ziektekostenverzekering. Bij het bereiken van de leeftijd van 18, 30 en 40 jaar (en daarna elke vijf jaar) stijgt de premie voor de ziektekostenverzekering.

Je vindt alle premies in het premieoverzicht (pdf).

Tandarts-dekking

De Tandarts-dekking kan je afsluiten als aanvulling op de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering. De premie is afhankelijk van:

 • jouw leeftijd;
 • het verzekerde bedrag.
Verzekerd bedrag
4 t/m 17 jaar
18 t/m 39 jaar
40 jaar of ouder
 € 350,- € 96,- per jaar € 156,- per jaar € 201,- per jaar
 € 700,- € 240,- per jaar € 300,- per jaar € 350,- per jaar
 € 1.050,- € 350,- per jaar € 450,- per jaar € 600,- per jaar

Kinderen zijn tot hun vierde verjaardag gratis meeverzekerd.

SOS-verzekering

De premie voor de SOS-verzekering is € 48,48 per persoon per jaar. Kies je voor de Wonen in het Buitenland-ziektekostenverzekering? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en betaal je geen extra premie.

Reisverzekering

Sluit je de reisverzekering af, dan doe je dat voor alle verzekerden op de polis.

Leeftijd
Basic
Advanced
Excellent
 5 t/m 29 jaar € 121,99 € 136,99 € 191,99
 Vanaf 30 jaar € 131,99 € 146,99 € 211,99

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting. Kinderen zijn tot hun vijfde verjaardag gratis meeverzekerd (met uitzondering van eventuele assurantiebelasting).

Je kan bovendien kiezen voor een aanvullende verzekering voor jouw digitale/elektronische apparatuur.

Verzekerd bedrag
Jaarpremie per polis
 € 500,- € 37,50
 € 1000,- € 65,00
 € 2000,- € 90,00
 € 5000,- € 169,00

Annuleringsverzekering

Je sluit de annuleringsverzekering af voor alle verzekerden op de polis.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis € 93,17 € 147,37
 2 verzekerden op polis € 151,20 € 260,79
 3 verzekerden of meer op de polis € 174,24 € 339,71

Premie per jaar inclusief assurantiebelasting.

De premie van de annuleringsverzekering inclusief extra annuleringsredenen.

Aantal verzekerden
Dekking € 2000,-
Dekking € 5000,-
 1 verzekerde op polis € 102,49 € 162,11
 2 verzekerden op polis € 166,38 € 286,87
 3 verzekerden of meer op de polis € 191,66 € 373,68

Ongevallenverzekering

De premie voor de ongevallenverzekering hangt af van:

 • jouw keuze voor een uitkering bij overlijden en/of blijvende invaliditeit na een ongeval;
 • het verzekerde bedrag.
Verzekerd bedrag overlijden
Premie per jaar
Verzekerd bedrag invaliditeit
Premie per jaar
 € 5.000,- € 5,- € 25.000,- € 25,-
 € 10.000,- € 10,- € 50.000,- € 50,-
 € 25.000,- € 25,- € 100.000,- € 100,-
 € 50.000,- € 50,- € 150.000,- € 150,-

De verzekering afsluiten

Je kan online de Wonen in het Buitenland-verzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over jouw gezondheid en medische situatie. De verzekeraar zal dan beoordelen of ze je verzekeren. Het kan zijn dat ze jou tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Heb je vragen over wonen in het buitenland en bijpassende verzekeringen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408,stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739