vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Doorlopende reisverzekering vanaf € 1,31 per maand!

Doorlopende reisverzekering vanaf € 1,31 per maand!

Doorlopende reisverzekering vanaf € 1,31 per maand!

Ga je wat vaker per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering het meest voordelig. 

Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal poliskosten en je vergeet niet meer om een reisverzekering af te sluiten. Je kan deze eventueel uit breiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo heb je geen omkijken meer als je op reis gaat. Handig en voordelig!

Je hebt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering met Europadekking vanaf € 1,31 per maand! Je bent dan het hele jaar door verzekerd voor alle reizen en vakanties.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger!

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Partner en kinderen meeverzekerd

Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze doorlopende reisverzekering. Er zijn echter wel verschillen tussen de voorwaarden waaronder je de kinderen mee mag verzekeren. De ene reisverzekeraar stelt als eis dat een kind inwonend moet zijn, terwijl bij de andere reisverzekeraar een studerend kind dat uitwonend is ook nog meeverzekerd kan worden.

Maximum aantal vakantiedagen

Iedere doorlopende reisverzekering kent een maximaal aantal vakantiedagen per jaar. Hoeveel dagen dit zijn, verschilt per reisverzekeraar. Bij sommige reisverzekeraars is het mogelijk het maximum aantal aaneengesloten reisdagen te verhogen tegen een premietoeslag.

Geheel aan te passen aan jouw reisgedrag

De doorlopende reisverzekering is geheel aan te passen aan je eigen wensen met de aanvullende dekkingen. Indien je met de auto op vakantie gaat is het bijvoorbeeld verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten voor pechhulp. Probeer voordat je vertrekt altijd de polis van je reisverzekering nog eens door te nemen. Misschien dacht je bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering nooit op wintersport te gaan en heb je geen wintersportdekking afgesloten. Wanneer je plots besluit om toch op wintersportvakantie te gaan, kun je de doorlopende reisverzekering eenvoudig aanpassen. Neem contact op met je reisverzekeraar om op je doorlopende reisverzekering alsnog de wintersportdekking op te nemen.

Dekking van de doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering kent meestal de volgende rubrieken die je zelf kan kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bij werelddekking ben je wereldwijd verzekerd.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Deze dekking is van belang als je gaat wintersporten of bij het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting).
 • Uitgebreide sportuitrusting – Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting.
 • Geld – Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.
 • Autohulp – Met autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Uitbreiding aangesloten dagen – Met deze dekking kan je het aantal aaneengesloten dagen dat je in het buitenland verzekerd bent, uitbreiden.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

De standaarddekking van een doorlopende reisverzekering verschilt per reisverzekeraar. Sommige reisverzekeraars bieden een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld aan inclusief een wintersportdekking, bij een andere reisverzekeraars dien je de wintersportdekking weer apart af te sluiten. Zet je wensen wat betreft je doorlopende reisverzekering eventueel op papier en vergelijk vervolgens welke reisverzekeraar aan jouw wensen voldoet. Let echter wel op en kies niet altijd de goedkoopste reisverzekering. Een lagere premie gaat veelal gepaard met een lagere dekking. Kijk dus ook goed naar welke bedragen die de reisverzekeraar uitkeert in geval van schade.

Alarmcentrale 24/7 bereikbaar

Bij problemen tijdens je vakantie kun je altijd een beroep doen op de Alarmcentrale van je reisverzekeraar. De hulpverleners staan 24/7 voor je klaar en je wordt geholpen in je eigen taal. Zorg tijdens je vakantie dus altijd dat je het telefoonnummer van de Alarmcentrale binnen handbereik hebt.

Meer lezen over doorlopende reisverzekeringen

Op ons blog publiceren wij met regelmaat lezenswaardige artikelen over doorlopende reisverzekeringen. Je kan ze ook hieronder vinden:

Vragen?

Heb je een vraag over doorlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739