vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Au Pair

Au Pair reisverzekering

Au Pair reisverzekering

Au Pair reisverzekering

Een Au Pair is meestal een buitenlandse vrouw (18 – 26 jaar), die naar Nederland komt om de taal onder de knie te krijgen en de cultuur te leren kennen.

Een Au Pair zoekt onderdak bij een gastgezin, voor de periode van een half jaar tot een jaar. Als tegenprestatie helpt een Au Pair bij de verzorging van de kinderen en verricht de Au Pair licht huishoudelijk werk, eventueel tegen een kleine vergoeding.

Een groot voordeel van een Au Pair is dat ze bij het gastgezin in huis woont en daardoor flexibel inzetbaar is. Het komt ook voor dat Au Pairs werkzaamheden verrichten bij hulpbehoevenden of ouderen.

Wat is een Au Pair reisverzekering?

Een buitenlander kan niet zomaar een reisverzekering afsluiten in Nederland. Daarom hebben reisverzekeraars een aparte reisverzekering voor Au Pairs ontwikkeld. Dit wordt ook wel de Au Pair Verzekering genoemd. Deze verzekering is voor maximaal 18 maanden af te sluiten en enkel  voor personen tot en met 30 jaar.

Waarom heb je een Au Pair reisverzekering nodig?

Het gastgezin is te allen tijde verantwoordelijk voor de Au Pair. Wanneer de Au Pair naar Nederland reist, moet haar bagage verzekerd zijn. Daarnaast moet de Au Pair een ziektekostenverzekering hebben afgesloten. Een Au Pair reisverzekering is noodzakelijk om het gastgezin te beschermen tegen financiële schade, die voortvloeit uit de verantwoordelijkheid voor de Au Pair.

Au Pairs uit sommige landen moeten kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten voor het gastland, anders krijgen ze geen visum om naar Nederland te reizen. De Au Pair reisverzekering voldoet aan deze eisen.

Voor wie is de Au Pair reisverzekering geschikt?

Een Au Pair reisverzekering is bedoeld voor jongeren die in Nederland willen werken in een gastgezin. Met als doel ervaring op te doen wat betreft andere culturen. Door de toenemende internationalisering en de stijgende loonkosten zijn Au Pairs een alternatief voor kinderopvang. Au Pairs blijven ongeveer een half- tot een jaar bij een gezin.

Wat zijn de voordelen van een Au Pair verzekering?

Ben je van plan een Au Pair naar Nederland te laten overkomen? Dan is een Au Pair reisverzekering de beste optie. Met deze verzekering is de Au Pair gedurende haar verblijf bij het gastgezin in Nederland uitstekend verzekerd. Alle voordelen van de Au Pair verzekering op een rijtje:

  • De Au Pair is ook verzekerd, als deze met het gezin op vakantie gaat.
  • De Au Pair is ook verzekerd tegen medische kosten bij een tijdelijke terugkeer naar het land van herkomst.
  • In geval van nood kan de Au Pair een reisarts bellen. Deze artsen spreken vaak zes verschillende talen.
  • De Au Pair reisverzekering biedt dekking voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, reisbagage, aansprakelijkheid, wintersport, duiken, eventueel aangevuld met bijzondere sporten.

Premie berekenen en een Au Pair reisverzekering afsluiten

Klik hier voor een vrijblijvende premieberekening: Au Pair Insurance 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739